Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 913 instructies gemaakt

Hoe kun je de perfecte trouwlocatie vinden?

Hoe kun je de perfecte trouwlocatie vinden?
Omschrijving

Er is zoveel te regelen! De trouwkaarten, de ringen de gedichten, de fotograaf en de locatie. Zonder locatie geen bruiloft. Daarom is het belangrijk om hier op tijd over na te gaan denken. Wil je trouwen in een kasteel, de kerk, op het strand of misschien wel in het buitenland? Deze handleiding geeft je informatie over het vaststellen van de perfecte trouwlocatie.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding

1. Eisen van de trouwlocatie

Stel jezelf de vraag aan welke eisen de trouwlocatie moet voldoen en maak hiervan een lijstje. Is er voldoende parkeergelegenheid voor de trouwlocatie? Is het toegankelijk voor minder valide mensen? Wil je een ceremonie, een feest of een diner? Ook is er een verschil in de stijl van de locatie. Heb je voorkeur aan een hippe locatie of ga je liever voor een klassiek, vintage of stijlvol gebouw? Denk hierbij aan de sfeer die je wilt uitstralen samen met je partner. Het feest moet bij je passen want het is jouw feest.

2. Originele locatie

Probeer eens wat verder te denken dan de standaard trouwlocaties. Wist je bijvoorbeeld dat monumenten, (kleinere) musea of leegstaande gebouwen (zoals een kerk) vaak ook verhuurd worden als trouwgelegenheid? Neem daarover eens contact op met je gemeente. Check verder wel goed of je hier bijvoorbeeld ook een feest kunt geven, mocht dat de bedoeling zijn. Qua kosten zijn dit mogelijk locaties waar je iets meer aan de styling moet doen dus neem ook dat mee in je begroting.
Een park kan een leuke plek zijn voor de receptie of een (picknick) lunch of diner!

3. Locaties langsgaan

Ga bij een stuk of acht locaties langs en houd alle opties open. Door de sfeer te proeven bij verschillende locaties, kun je samen beslissen welke locatie je het meeste aanspreekt.
Een receptie? Een feest met band? Een uitgebreid diner? Kijk of alles wat je in je hoofd hebt, uitvoerbaar is op de locatie.

4. Goedkope locatie

Wil je jouw bruiloft een beetje betaalbaar houden? Trouw dan niet op een vrijdag of een zaterdag, dit zijn de meest populaire dagen. Trouwlocaties zijn die dagen vaak duurder en zitten snel volgeboekt. De overige dagen van de week zitten de locaties vaak niet vol en kun je dus een betere prijs bedingen!
Bedenk verder ook goed in welke periode je wilt trouwen. De zomermaanden zijn het meest populair en daarmee ook het duurst.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!