Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 280 instructies gemaakt

Makkelijke Red Velvet cake maken op basis van Red Velvet cake mix.

Omschrijving

Red Velvet cake kun je gemakkelijk maken met een Red Velvet mix als basis. Je hoeft zelf dan alleen nog de verse ingrediënten toe te voegen. De taartmix, topping mix en de bakvorm zijn allemaal al inbegrepen in het basispakket dat je compleet in de supermarkt kunt kopen. Wel zo handig dus, snel ingekocht en zeker zo leuk om te maken.
Hoe je een mooie, dieprode Red Velvet cake kunt bereiden, leer je in deze instructievideo. Veel bakplezier alvast.

Handleiding
Benodigdheden
  • 1 pak dr Oetker Verwen Red Velvet Cake
  • 2 eieren (op kamertemperatuur)
  • 250 ml. slagroom
  • 100 gram Monchou (op kamertemperatuur)
  • En verder:
  • Beslagkom
  • Mixer met garden
  • Groot broodmes (met kartels)

Haal de eieren en de Monchou een uur van tevoren uit de koelkast, zodat deze op kamertemperatuur kunnen komen. De slagroom kun je het beste uit de koelkast halen net voordat je het gaat gebruiken.

1. Red Velvet cake mix maken

Doe de Red Velvet cake mix, de twee eieren en 100 ml slagroom in een beslagkom. Roer het geheel even goed door. Mix de ingrediënten vervolgens met een garde op de hoogste stand in drie minuten tot een luchtig beslag.

Red Velvet cake mix maken

2. Cake bakken

Haal het rooster uit de oven. Plaats de bakvorm op de juiste plek op het rooster voordat je het beslag erin giet. Doe het Red Velvet beslag in de bakvorm, plaats het rooster met de vorm onderin de oven en bak de Red Velvet cake in ongeveer 50 minuten gaar. Controleer daarna met een satéprikker of de binnenkant van de cake ook voldoende gaar is. Is de cake nog wat nat van binnen, plaats deze dan nog vijf minuten terug in de oven.

Cake bakken

Laat de cake een half uur afkoelen voordat je de topping aanbrengt.

3. Topping maken

Zorg ervoor dat de Monchou op kamertemperatuur is, om klonten te voorkomen. Doe de Monchou in de beslagkom en klop deze mooi luchtig. Voeg de topping mix en de rest van de slagroom toe en mix alle ingrediënten met de mixer op de hoogste stand, tot een luchtige topping.

Topping maken

4. Cake doormidden snijden

Maak de cake los van de bakvorm. Verwijder de bakvorm en snijd de cake (horizontaal) doormidden. Haal de bovenkant voorzichtig eraf, zodat je een losse bovenkant en onderkant hebt.

Cake doormidden snijden

5. Cake bestrijken met topping

Smeer de onderkant van de cake in met ongeveer 1/3 van de topping. Leg de bovenkant van de cake daarna voorzichtig terug op de onderste laag. Besmeer de buitenkant van de cake met de rest van de topping. De zijkanten kun je het beste bestrijken met een mes.

Cake bestrijken met topping

6. Red Velvet decoreren

Decoreer de cake tenslotte met de overgebleven kruimels en klaar is je Red Velvet cake. Geniet van het resultaat!

Red Velvet decoreren

De Red Velvet cake is in de koelkast ongeveer drie dagen houdbaar.

Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!