Vergeten?

Inloggen met je Facebook

Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

Hoe moet je taarten bakken van biscuitdeeg, vullen en met marsepein versieren?

  • 3 jaar en 2 maanden geleden
  • 22779 keer bekeken
  • Waardering
    0

Omschrijving

Deze video toont hoe je een taart van biscuitdeeg kunt bakken, daarna vullen en versieren met marsepein.
Je zult zien het is niet moeilijk.

Bron: Keetie

Handleiding (afdrukken)

Benodigdheden

  • 250 gr biscuitmix
  • 4 grote eieren op kamertemperatuur
  • 210 ml water
  • mixer
  • ronde bakvorm 20 cm doorsnee
  • 400 gram roomboter
  • 250 gram poedersuiker
  • hazelnootpasta
  • gemalen bastognekoeken
  • 500 gram witte marsepein
  • kleurstoffen
  • cocktailprikkers
  • deegroller
  • smoother
  • uitsteekvormpjes

1. Het deeg

Doe de biscuitmix, 10 ml water en 4 eieren in een kom. Mix dit samen 10 minuten met een mixer op de hoogste stand.

Zorg ervoor dat de eieren op kamertemperatuur zijn!

2. Het bakken van de taart

Verwarm de oven voor op 145 graden. Vet de bakvorm in en verhoog zo nodig de rand met bakpapier. Doe het beslag in de bakvorm. Bak de taart 10 min op 145 graden, daarna 10 min op 170 graden en tenslotte nog 10 min op 185 graden.

3. Het afkoelen van de taart

Laat de taart 5 tot 10 minuten in de vorm afkoelen. Stort de taart op een bakrooster waarbij de onderkant de bovenkant wordt. De taart hierna een paar uur verder laten afkoelen.

4. Het maken van de botercrème

Mix 150 gr ongezouten roomboter, 150 gr poedersuiker en hazelnootpasta met een mixer 10 min samen in een kom. De botercrème wordt gebruikt om de taart mooi glad mee af te smeren.

5. Het maken van de vulling

Maak een tweede hoeveelheid botercrème van 100 gr poedersuiker, 250 gr roomboter en 200 ml water. Meng de crème met gemalen bastognekoeken.

6. Het vullen van de taart

Smeer een brede streep botercrème op de zijkant van de taart en zet hier met een mes 3 vertikale streepjes in. Snijd de taart 3 x horizontaal door in 4 lagen. Besprenkel iedere laag met citroen-suikerwater. Besmeer de lagen taart met wat jam en daarop een laag vulling. De taart weer stapelen met de streepjes in de botercrème op elkaar. Bestrijk de zijkanten en de bovenkant van de taart glad met botercrème.

Bekijk ook even de instructie: hoe kan ik taarten horizontaal doorsnijden om deze te vullen.

7. Het maken van de marsepein bekleding

Prik een schoon cocktalprikkertje in kleurstof en dip hiermee de marsepein. Kneed de marsepein stevig door elkaar zodat de kleurstof goed wordt opgenomen en zich gelijkmatig verdeeld tot een mooie, egale kleur. Rol de marsepein op een met poedersuiker bestrooid stuk plastic of glazen plaat uit tot een dunne plak.

Denk erom dat de gekleurde marsepein vlekken kan geven op je aanrechtblad!

8. De taart met marsepein bekleden

Drapeer de marsepein over de taart en maak met een smoother de bovenkant glad. Strijk de zijkanten van de taart met de hand van boven naar beneden glad. Daarna met een smoother voor een extra mooi resultaat. Snijd de overtollige marsepein weg.

9. Het decoreren van de taart met marsepein

Maak met behulp van de kleurstoffen meerdere kleurtjes marsepein. Steek met vormpjes verschillende figuren uit de marsepein en decoreer hiermee de taart.

Wist je dit?

Marsepein in Nederland stamt uit de 17e eeuw. In die tijd konden rond 5 december jongens aan een meisje hun liefde verklaren met het geven van een stuk marsepein.

Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!

Deze instructie melden als ongepast