Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Ditty

Ditty
Heeft 298 instructies gemaakt

Hoe kun je zelf marsepein maken?

Hoe kun je zelf marsepein maken?
Omschrijving

Marsepein zelf maken is leuk en het recept is niet moeilijk. Je kunt van het marsepeindeeg figuren kneden om bijvoorbeeld met Sinterklaas cadeau te geven of om als lekkernij voor bij pakjesavond te gebruiken. Marsepein kun je met kleurstof kleuren om de figuurtjes een persoonlijke ‘touch’ te geven. Ook kun je met de marsepein taarten, cakjes en gebakjes decoreren of een marsepeinen snack maken. In de instructievideo wordt getoond hoe je dit allemaal gemakkelijk zelf kunt doen.

Handleiding
Benodigdheden
  • 250 g poedersuiker
  • 250 gr gemalen amandelen
  • 1 eiwit
  • een paar druppels citroensap
  • 2 eetlepels water
  • kleurstoffen

1. De poedersuiker en de amandelen samenvoegen

Zeef de poedersuiker en doe deze samen met de gemalen amandelen in een kom. Roer alles goed door elkaar.

2. Het deeg maken

Voeg het eiwit met het water en een paar druppels citroensap toe aan het suiker/amandel mengsel. Kneed alles goed door elkaar tot één massa.

3. De kleurstoffen toevoegen

Als je de marsepein wilt kleuren kun je nu de gewenste kleurstoffen toevoegen en door de marsepein kneden.

Voor donkere marsepein kun je ook cacaopoeder gebruiken om de marsepein te kleuren.

4. De marsepein laten rusten

Maak een rol van het marsepeindeeg en verpak deze in plasticfolie. Laat de marsepein minimaal 24 uur in de koelkast rusten, alvorens je het gaat verwerken.

Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!