Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker nicole

nicole
Heeft 113 instructies gemaakt

Arretjescake recept: met mascarpone, kersen en heel veel chocolade!

Arretjescake recept: met mascarpone, kersen en heel veel chocolade!
Omschrijving

Arretjescake is een koude cake die in de koelkast moet opstijven. Als je op zoek bent naar een feestelijk en heerlijk arretjescake recept (zonder ei), dan heb je hierbij het ultieme recept gevonden! Deze arretjescake is zeker zo smaakvol als de klassieke variant. Het recept is iets aangepast zodat het minder zwaar is doordat de arretjes cake minder suiker, koekjes en vet bevat dan het traditionele recept. Een aanrader van een cake die je binnen een kwartiertje klaar hebt en die je zeker niet voor de laatste keer zult maken. Succes verzekerd!

Handleiding
Benodigdheden
  • 125 gram roomboter
  • 250 gram mascarpone
  • Pitloze kersen op sap of lichte siroop, pot 350 gram.
  • 8 eetlepels cacaopoeder
  • Theebiscuit, ongeveer 8 koekjes
  • 2 eetlepels boekweitmeel - ter vervanging van eieren (o.a. te koop bij Ekoplaza)
  • En verder:
  • Bakpapier
  • Steelpannetje
  • Cakevorm

Let op: de arretjescake moet na bereiding nog minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

1. Boter smelten

Smelt, op een laag vuurtje, 125 gram roomboter in een steelpannetje tot de boter helemaal vloeibaar is geworden. Haal de pan vervolgens van het vuur.

Boter smelten

2. Cacaopoeder toevoegen

Voeg de cacaopoeder en de twee eetlepels boekweitmeel toe aan de gesmolten boter en roer dit goed door de boter heen, totdat een egale mix ontstaat.

Cacaopoeder toevoegen

3. Macarpone toevoegen

Voeg nu de mascarpone toe aan het cacaomengsel en blijf roeren, totdat ook de mascarpone goed in het mengsel is opgenomen en zich een smeuïge massa heeft gevormd.

Macarpone toevoegen

4. Kersen en biscuitjes toevoegen

Doe de kersen in een vergiet en spoel ze even af onder de kraan. Laat ze uitlekken en voeg de kersen vervolgens toe aan het cacaomengsel. Roer alles weer even goed door elkaar.
Breek de theebiscuitjes in grove stukken en roer ook de biscuitjes door het cacaomengsel.

Kersen en biscuitjes toevoegen

5. Arretjescake-mengsel in de vorm scheppen

Neem een stuk bakpapier of vershoudfolie en bekleed hiermee de cakevorm. Schep het cakemengsel in de cakevorm. Plaats de arretjes cake minimaal twee uur in de koelkast zodat de cake goed kan uitharden.

Arretjescake-mengsel in de vorm scheppen

6. Arretjescake snijden

Snijd de arretjescake in mooie plakken, serveer op een feestelijk bordje en... klaar is je lekkernij! Laat je even weten of de cake heeft gesmaakt?

Arretjescake snijden
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!