Vergeten?

Inloggen met je Facebook

Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

Hoe maak je biscuitdeeg om een biscuittaart te bakken?

  • 2 jaar en 4 maanden geleden
  • 19711 keer bekeken
  • Waardering
    2

Omschrijving

Biscuitdeeg (biscuitbeslag of kapselbeslag) is de basis van biscuitgebak. Voor de bereiding van biscuitdeeg worden hoofdzakelijk eieren, suiker en bloem gebruikt. Je kunt een biscuittaart bakken van biscuitdeeg en daarna vullen en bestrijken met slagroom, crème of jam. In deze instructievideo (met daaronder geschreven uitleg), laat Ingrid zien hoe je een biscuittaart moet bakken en wordt het recept dus prijsgegeven.
Bron: alroundchannel

Handleiding (afdrukken)

Benodigdheden

  • 5 eieren
  • 150 g kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • snufje zout
  • 125 g bloem
  • springvorm 24 cm doorsnede

1. De eidooiers met de suiker mengen

Splits de eieren. Roer de eidooiers met de suiker, de vanillesuiker en het zout tot een dikke, luchtige en lichtgekleurde massa.

2. De eiwitten stijf kloppen

Klop de eiwitten stijf . Schep een klein beetje van het eiwit door de eidooiers en roer dit goed door elkaar.

3. De eidooiers met het eiwit mengen

Giet daarna de eidooiers op de rest van het eiwit en meng alles met een metalen lepel of spatel snel en luchtig door elkaar.

4. De bloem toevoegen

Zeef de bloem bovenop de eieren en spatel de bloem door het beslag.

Als je een gluten- of tarwe-allergie hebt kun je de bloem vervangen door Nogluten of Doves farm witte bloem of Mix C.

5. De vorm bekleden en beboteren

Beboter dun de bodem en de onderste 2 cm van de opstaande rand van de vorm en bestuif deze met poedersuiker.

Je kunt ook de bodem van de vorm bekleden met bakpapier. Beboter dan alleen de rand.

6. De vorm vullen en de taart bakken

Vul de vorm met het deeg en bak de taart in 40 à 50 minuten op 170 graden gaar.

Doe de oven de eerste 30 minuten niet open, het deeg kan dan inzakken!

Het gebak is gaar, wanneer het midden bovenop veerkrachtig aanvoelt. De indruk van een vinger mag niet zichtbaar blijven.

7. De taart laten afkoelen

Laat de taart 10 minuten in de vorm afkoelen. Maak daarna de rand van de vorm los en stort de taart op een taartrooster. Laat het gebak helemaal koud worden.

8. De taart vullen

Als de taart koud is kun je deze horizontaal doorsnijden en vullen met bijvoorbeeld slagroom, crème of jam. De bovenkant van de taart kun je met een beetje van de vulling bestrijken en vervolgens naar keuze garneren.

Je kunt een biscuitdeegbodem een paar dagen van tevoren maken en koel bewaren, maar je kunt hem ook langer van tevoren maken en in de vriezer bewaren tot je hem nodig hebt.

Wist je dit?

De naam biscuit heeft een zeer oude betekenis en is waarschijnlijk afgeleid van piscot. Een latijns begrip van franse oorsprong dat ′tweemaal gebakken′ zou moeten betekenen. Biscuitdeeg is één van de meest veelzijdige deegsoorten en wordt zowel gebruikt voor koekjes als lange vingers, tot taartbodems. Bron: smulweb.nl

Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!

Deze instructie melden als ongepast