Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Allerhande

Allerhande
Heeft 63 instructies gemaakt

Hoe kun je vis pocheren? (kooktechniek)

Omschrijving

Vis bereiden kan op veel verschillende manieren: bakken, grillen en bijvoorbeeld pocheren. Pocheren is een gemakkelijke kooktechniek om een product zacht gegaard te krijgen. Het is een gezonde manier van koken waarbij je weinig tot geen vet gebruikt. In deze instructievideo wordt de techniek van pocheren uitgelegd. In de handleiding hieronder kun je de uitleg en benodigdheden nog eens nalezen.

Handleiding
Benodigdheden
  • Pocheervloeistof (bijv. water, bouillon of melk)
  • Spatel
  • Pan
  • Kip of vis

1. Bouillon gebruiken

Je kunt in verschillende vloeistoffen pocheren: water, bouillon, wijn en melk. In dit voorbeeld pocheren we een stuk vis in bouillon.

Je kunt ook andere voedingsmiddelen pocheren, bijvoorbeeld kipfilet of groente.

2. Onder de kook

Eerst verwarm je de bouillon tot net onder de kook. Dan voeg je de vis toe (in dit geval kabeljauw). Breng de temperatuur terug tot net iets onder de kook; door toevoeging van de vis kan de bouillon wat afkoelen.

Let op dat de bouillon niet gaat koken, pocheren doe je in vloeistof net onder het kookpunt!

3. Klaar

Haal de vis voorzichtig uit de pan. Dit is pocheren.

Voor een Thaise 'bite': pocheer kip of vis in kokosmelk, eventueel met citroengras en rode peper

Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!