Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Allerhande

Allerhande
Heeft 63 instructies gemaakt

Hoe kun je een ei pocheren?

Omschrijving

Eieren pocheren is weer eens iets anders dan een ei koken of een eitje bakken. Pocheren is het gaar maken van voedsel in weinig vocht en net iets onder het kookpunt. Maar hoe pocheer je een ei? In deze instructievideo wordt uitgelegd hoe je in een handomdraai een perfect gepocheerd eitje maakt en hoe lang het ei moet koken! In de handleiding hieronder kun je het recept voor deze originele manier van koken van eieren en de benodigdheden hiervoor, nog eens nalezen.

Handleiding

1. Kook het water

Zet de pan water op het vuur en breng het aan de kook. Voeg een scheut azijn toe.

2. Ei toevoegen

Roer met een lepel of garde rustig het water in beweging tot er een draaikolkje ontstaat. Breek het ei en laat de inhoud rustig in het midden van de draaikolk vallen.

Hoe verser het ei, hoe beter het eiwit om de dooier blijft zitten.

3. Koken

Laat het ei in drie tot vijf minuten rustig koken.

Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!
Gerelateerde instructies