Vergeten?

Inloggen met je Facebook

Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

Hoe moet ik een eendenborstfilet bakken?

  • 5 jaar en 3 maanden geleden
  • 109881 keer bekeken
  • Waardering
    1

Omschrijving

Eendenborst is een steeds populairder wordend stukje vlees. Je kunt het op veel manieren klaarmaken: roken, pocheren of bakken bijvoorbeeld. Aan de hand van deze instructievideo kom je te weten hoe je eendenborstfilet kunt bereiden en hoe je de filet het beste kunt bakken. Simpel, snel en zonder veel vet. In de handleiding hieronder kun je de benodigdheden en het recept nog eens teruglezen.

Handleiding (afdrukken)

Benodigdheden

  • eendenborstfilet
  • koekenpan
  • scherp mes (koksmes)

1. Eendenborst insnijden

Een eend heeft een dikke vetlaag die je in moet snijden voor het bakken, zodat het vlees niet kromtrekt en het vet goed smelt. Snij lange snedes over de breedte van de eendenborst. Draai de filet dan een halve slag en snij de vetlaag nog een keer, zodat je een ruitpatroon krijgt.

Snij niet te diep door de vetlaag heen, je wilt het vlees niet insnijden!

2. Eendenborst bakken

Verwarm een pan en bak de eendenborst eerst vijf minuten aan de vetkant. Je hoeft geen vet of olie toe te voegen, het vet van de filet smelt vanzelf. Na vijf minuten draai je de filet om. De garing is afhankelijk van de dikte van de eendenborstfilet. Bij de eendenborst in het filmpje geldt: 3 minuten voor rosé, iets langer voor een andere garing.

3. Serveren

Leg de eendenborst op een plank en snij deze over de breedte in plakken. Eet smakelijk!

Wist je dit?

Wist je dat de eend een zwemvogel is die al meer dan 2000 jaar geleden in China voorkwam? Eendenvlees wordt gewaardeerd om zijn fijne smaak. In de handel heeft men meestal te maken met tamme eenden. Afhankelijk van de soort eend kan het vlees van een eend variëren van wit tot bruinachtig-wijnrood.

Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!

Deze instructie melden als ongepast