Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 280 instructies gemaakt

Hoe moet je een ui fruiten (aanzweten)?

Omschrijving

Een ui fruiten (aanzweten) betekent een ui rustig stoven. Hoe je dit doet, leer je stapsgewijs in deze instructievideo. In de handleiding onder de video kun je de stappen en de benodigdheden nalezen. Bij het bakken van de ui volgens deze kooktechniek, komen de smaken goed vrij. Hierdoor wordt de ui dus extra lekker voor verder gebruik in je recept.

Handleiding
Benodigdheden
  • ui
  • olijfolie (of roomboter)
  • zout
  • En verder:
  • snijplank
  • houten lepel
  • koekenpan (met dikke bodem)
  • keukenmes

1. De ui snipperen

Versnipper de ui door deze met een keukenmes goed fijn te snijden.

De ui snipperen

2. Olie verhitten

Verhit in een pan met dikke bodem een flinke scheut olijfolie of een eetlepel boter. Verdeel de vloeistof gelijkmatig over de bodem van de pan door de pan een paar keer rustig heen en weer te bewegen.

Olie verhitten

3. Ui toevoegen

Voeg de gesnipperde ui en een snufje zout toe. Door het zout laten de uien vocht los, waardoor de ui rustig kan garen. Blijf roeren, zodat de ui niet aanbrandt.

Ui toevoegen

4. Ui klaar

De ui is klaar met fruiten als de stukjes ui er doorzichtig en glazig uitzien. Dit zal een paar minuten tot zo'n tien minuten duren, afhankelijk van de hoeveelheid ui die je fruit.

Ui klaar

5. Knoflook fruiten

Knoflook kun je op dezelfde manier fruiten als een ui. Fruit de knoflook alleen wel korter en op een laag vuur want bij knoflook gaat het fruiten veel sneller.

Knoflook fruiten

Let goed op dat de knoflook niet bruin kleurt, dan krijgt het namelijk een bittere smaak.

Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!