Gebruik een goede kwaliteit chocolade, dit komt de smaak ten goede!
Je kunt de taart ook nog garneren met bijvoorbeeld een kerstchocolaatje om er een extra feestelijke draai aan te geven.
1. Witte chocolade
Breek de witte chocolade in stukken en doe deze in een vuurbestendige kom. Voeg er 300 ml slagroom aan toe en smelt het geheel 'au bain marie'. Klop het geheel vervolgens tot een luchtig en glad mengsel.
2. Vorm bekleden
Bekleed een cakevorm met plasticfolie. Giet het mengsel in de vorm en zet dit twee uur in de vriezer.
3. Melkchocolade
Smelt nu de melkchocolade 'au bain marie', zoals je dat ook met de witte chocolade hebt gedaan. Gebruik hiervoor 250 ml van de slagroom. Stort de melkchocolade op de witte chocolade en zet dit geheel weer twee uur in de vriezer.
4. Pure chocolade
Herhaal bovenstaande stappen voor de pure chocolade. Zet ook dit geheel weer minimaal twee uur in de vriezer.
5. Ontdooien
Haal tien minuten voor gebruik de taart uit de vriezer. Snijd er met een warm mes (dunne) plakken van. Als het goed is, zal de witte chocolade nu gaan uitlopen.