Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Ditty

Ditty
Heeft 298 instructies gemaakt

Hoe kun je zelf chocolademousse bereiden?

Omschrijving

Niet alleen voor liefhebbers van chocolade, is chocolademousse een niet te versmaden lekkernij. Dat de bereiding van deze mousse niet moeilijk is laat de video zien.

Bron: jwplayer

Handleiding
Benodigdheden
  • voor 2 à 3 personen:
  • 80 gr suiker
  • 80 gr (pure) chocolade
  • 200 ml slagroom
  • 2 eieren

1. De slagroom lobbig kloppen

Klop in een ruime beslagkom de slagroom lobbig (yoghurt dikte).

2. Het eiwit van de dooiers scheiden

Scheid de dooiers van de eiwitten. Doe de eiwitten in een schaaltje dat op een pan past en waarin je de eiwitten kunt kloppen. Voeg een beetje zout toe en de suiker en roer alles goed door elkaar.

De toevoeging van een beetje zout vergemakkelijkt het kloppen van de eiwitten.

3. De eiwitten steriliseren en tot schuim kloppen

Verwarm in een pan zonder deksel water tot het kookpunt. Zet het bakje met het eiwit op de pan met water en begin direkt met kloppen. Blijf goed kloppen tot er een mooi stevig wit schuim is ontstaan.

Door de eiwitten boven een pan met warm water (op 70 graden au bain marie) te kloppen wordt het eiwit gesteriliseerd en de schadelijke bacteriën gedood.

Zorg dat het eiwit in beweging blijft zodra je de kom op de pan met het warme water zet, anders gaat het eiwit aankoeken!

4. Het smelten van de chocolade au bain marie

Verwarm in een pan zonder deksel water tot aan het kookpunt. Zet op de pan een passende schaal. Leg de in stukjes gebroken chocolade hierin en laat de chocolade op laag vuur al roerende smelten.

Laat de chocolade nooit direkt op het vuur smelten want dan gaat het aankoeken!

5. De chocolade aan de eiwitten toevoegen

Als de chocolade is gesmolten voegen we deze direkt toe aan het eiwitschuim. Eerst een klein beetje. Dit goed doorroeren, daarna de rest van de chocolade toevoegen. De chocolade goed met het eiwitschuim mengen.

6. Het cocolademengsel toevoegen aan de slagroom

Nu het chocolademengsel aan de slagroom toevoegen. Begin met het toevoegen van een klein beetje en roer dit goed door de slagroom. Voeg daarna de rest van het chocolademengsel toe en meng alles goed door elkaar.

7. De mousse laten opstijven

Laat de mousse een half uurtje tot een uur in de koelkast opstijven.

8. De chocolademousse serveren

Schep de mousse op een bordje of in een schaaltje en versier deze met een beetje geraspte chocolade of een toefje slagroom.

Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!