Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Ditty

Ditty
Heeft 296 instructies gemaakt

Hoe kun je frambozenmousse maken? Een snel en makkelijk toetje.

Omschrijving

Frambozenmousse als dessert smaakt lekker en het recept is erg makkelijk en snel te maken. Je kunt voor dit toetje vers fruit gebruiken, maar ook diepvriesfruit. In de instructievideo kun je zien hoe je dit nagerecht moet maken.
Bron:

Handleiding
Benodigdheden
  • Voor 2 personen:
  • 125 g frambozen, vers of diepvries
  • 3 eetlepels poedersuiker
  • 200 ml slagroom
  • amaretti koekjes

1. De frambozen pureren

Pureer de frambozen met anderhalve eetlepel poedersuiker.

In plaats van frambozen kun je ook aardbeien of gemengd zacht fruit gebruiken, vers of diepvries.

Als je diepvriesfruit gebruikt laat het dan wel even uitlekken!

2. De slagroom kloppen

Doe de slagroom en anderhalve eetlepel poedersuiker in een kom en klop de slagroom stijf.

3. De frambozen bij de slagroom zeven

Zeef de gepureerde frambozen bij de slagroom en doe er wat verkruimelde amaretti koekjes bij. Spatel alles luchtig door elkaar.

Door de frambozensaus te zeven voorkom je dat er pitjes in de mousse komen.

4. De mousse opdienen

Verdeel de mousse over schaaltjes of glazen en laat de mousse tenminste een half uur opstijven. Garneer het geheel met wat frambozen en amaretti koekjes.

Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!