Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker meike

meike
Heeft 4 instructies gemaakt

Hoe kun je doperwtjessoep met munt maken? (recept)

Omschrijving

Koken met Karin zonder zakjes en pakjes! Dit keer een lekkere soep. Karin geeft uitleg over hoe je een doperwtensoep met verse munt maakt. Eet smakelijk!
(bron: Koken met Karin)

Handleiding
Benodigdheden
  • doperwtjes uit de vriezer
  • verse munt (ongeveer 10 blaadjes)
  • ui
  • groentebouillon
  • 1 dl slagroom
  • 25 gram boter
  • staafmixer
  • soeppan
  • eventueel roerzeef
  • peper en zout

1. Voorbereidingen

Haal de doperwtjes uit de vriezer en laat ze ontdooien. Begin met het snipperen van de ui. Het is handig om nu alvast water op te zetten voor de bouillon, dan is de soep sneller klaar.

2. Uien fruiten

Smelt 25 gram boter in de pan, en fruit hier heel zachtjes de uien in, zodat het zoet van de uien goed naar boven komt. Laat de ui rustig glazig worden in 5 minuutjes.

Snij de ui zo klein mogelijk, dan geven ze in korte tijd meer smaak af.

3. Bouillon erbij

Als de ui zacht is mag er een liter kokend water bij. Doe er een deciliter slagroom bij en twee groentebouillonblokjes.

Het is handiger om, wanneer je soep maakt, kokend water te gebruiken dan koud water; anders duurt het weer zo lang voordat het heet is!

4. Doperwten

Nu mogen de doperwten er in. Neem ze echt uit de vriezer en niet uit blik, anders verlies je het frisse effect! Draai het vuur weer hoog en doe er peper en zout bij, en wat verse munt (alleen de blaadjes).

5. Sudderen

Laat de soep weer aan de kook komen. Draai het vuur zacht, doe de deksel op de pan en laat de soep vijf minuten sudderen. Je mag het ook langer laten sudderen, maar hoe langer, hoe minder groen je soep straks is.

6. Pureren

Haal de soep van het vuur en pureer de soep. Doe dit goed lang zodat de velletjes van de doperwten goed gemalen zijn.

Wanneer je een hele zachte soep wilt: haal de soep na het pureren nog door een roerzeef!

Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!