Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 280 instructies gemaakt

Recept: zelf groene pesto maken (pesto alla Genovese).

Omschrijving

Zelf pesto maken is een van de makkelijkste Italiaanse recepten. Het zelf maken van verse pesto is een makkie en kost weinig tijd. De smeuïge Italiaanse saus is een heerlijk bijgerecht bij pasta en een belangrijke smaakmaker in allerlei gerechten. Ook een stukje stokbrood met verse, zelfgemaakte pesto is niet te versmaden. Hoe je groene pesto moet maken, met als hoofdingrediënt basilicum, kun je zien in de instructievideo. Onder de video vind je het geschreven verse pesto recept en de ingrediënten ervoor terug. Probeer het eens en je zult ontdekken dat zelf pesto maken zeker de moeite waard en erg lekker is.

Handleiding
Benodigdheden
  • 2 el pijnboompitten, kort geroosterd
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 1 teentje knoflook
  • 40 g verse basilicum
  • 100 ml olijfolie
  • snufje zout en peper
  • vijzel of keukenmachine

1. De knoflook en basilicum pletten

Pers de knoflook uit boven de kom van de vijzel. Doe er de basilicum bij en een snufje zout en stamp alles fijn met de vijzel.

Als je een keukenmachine gebruikt, voeg dan de basilicum als laatste toe!

2. De pijnboompitten toevoegen

Rooster de pijnboompitten kort in een koekenpan en laat ze afkoelen. Doe daarna ook de afgekoelde pijnboompitten in de kom en vijzel ze door het basilicum mengsel.

Tijdens het pletten vermengen alle ingrediënten en komen de geuren goed vrij.

3. De geraspte kaas toevoegen

Voeg nu de geraspte kaas toe aan het pesto mengsel en vijzel alles tot een grove pasta.

Je kunt ook de helft van de parmezaanse kaas vervangen door geraspte pecorino.

4. De olie toevoegen aan de pesto

Roer langzaam, beetje voor beetje, de olie door de pesto, totdat de saus de gewenste dikte heeft. Breng daarna de pesto op smaak met peper en nog wat extra zout.

Als je de pesto met een vijzel maakt, wordt de smaak wat milder dan met de keukenmachine.

Pesto is lekker door pasta, met kip, op stokbrood, of als bijgerecht.

Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!