Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker nicole

nicole
Heeft 113 instructies gemaakt

Snelle recepten: een gezonde pompoensoep maken met wortel en koriander.

Snelle recepten: een gezonde pompoensoep maken met wortel en koriander.
Omschrijving

Pompoensoep is een verantwoorde en gezonde maaltijdsoep die lekker is als lunchgerecht, voor- of hoofdgerecht. Ben je op zoek naar een lekker soep recept of een gezond recept dat vrij is van toevoegingen maar wel boordevol vitaminen zit? Maak dan deze heerlijke pompoen-wortelsoep met knoflook, koriander en Spaanse peper. Je kunt deze soep eventueel geheel bereiden met biologische producten. De bereidingswijze is makkelijk en de soep is snel klaar. Eet smakelijk!

Handleiding
Benodigdheden
  • Voor zo'n 4-6 koppen:
  • 1 middelgrote (biologische) pompoen
  • 3 middelgrote winterpenen of wortelen
  • 2 teentjes knoflook
  • Spaanse peper (vers of gedroogd)
  • Verse koriander (ong. 4 takjes)
  • Zwarte peper (in molen)
  • Optioneel:
  • Rozijnen of pompoenpitten
  • Creme fraiche

1. Voorbereiding

Doe een bodem water in de pan (zo'n 5-7 cm hoog) en breng dit aan de kook. Was de pompoen en de wortelen. Snijd de pompoen en de wortelen in grove stukken (zie onze instructievideo voor tips over het gemakkelijk snijden van een pompoen).
Haal het velletje van de teentjes knoflook en doe vervolgens de stukken pompoen, de wortelen en de knoflook in de pan met kokend water.

Voorbereiding

Je kunt de pompoen met schil en al gebruiken, dat maakt de soep nog smaakvoller en voedzamer. Plus: wel zo makkelijk!

2. Koken van de pompoen

Doe de deksel op de pan en laat het geheel op een zacht vuurtje langzaam koken, tot de pompoen en de wortelen gaar zijn. Je kunt dit testen door met een vork erin te prikken. Prik je makkelijk door de groenten heen, dan zijn ze gaar genoeg om te pureren.

Koken van de pompoen

3. Pureren van de soep

Haal de pan van het vuur. Gebruik nu de staafmixer om de pompoen, wortelen en knoflook tot een gladde massa te pureren. Haal de pitjes uit de Spaanse peper en snijd een stukje van de peper (ter grootte van 2 cm) in flinterdunne ringetjes. Voeg de ringetjes toe aan de soep, zet de pan weer op het vuur en laat de pompoensoep nog zo'n 10-15 minuten rustig doorsudderen. Maal tenslotte naar smaak nog wat zwarte peper door de soep.

Pureren van de soep

Zorg ervoor dat je de kop van de staafmixer volledig onder water brengt voordat je start met pureren. Dit voorkomt dat je keuken straks oranje kleurt.

4. Serveren

Doe doe soep in kommen. Als je het lekker vindt dan kun je eventueel nog een flinke eetlepel crème fraiche in het midden op de pompoensoep scheppen. Knip de blaadjes van de koriander in stukjes en strooi de koriander ter garnering bovenop de pompoensoep. En nu genieten maar!

Serveren

Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar de soep is ook erg lekker met wat rozijnen erin. Of rooster wat pompoenpitten en strooi de pitten ter extra garnering op de pompoensoep.

Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!