Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Allerhande

Allerhande
Heeft 81 instructies gemaakt

Hoe moet je vis grillen?

Omschrijving

Vis is op vele manieren te bereiden. Grillen is een lekkere, snelle en gezonde manier omdat je relatief weinig vet gebruikt. Veel mensen hebben tegenwoordig een grillplaat of grillpan in huis. In deze instructievideo wordt uitgelegd hoe je een vis op een mooie manier kunt grillen. De handleiding hieronder toont de benodigdheden en ingrediënten voor dit basisrecept.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden
  • stuk vis (hier tonijn)
  • grillpan
  • olie
  • peper
  • zout

1. Olie

Grillen is een lichte manier om met weinig olie vis te bereiden. Je kwast de tonijn in met wat olijfolie, daarna doe je er wat peper en zout over en verhit je de grillpan flink.
Je kan je hand even boven de pan houden om te voelen of de grillpan warm genoeg is.

2. Grillen

Dan leg je de tonijn in de pan. Grill de tonijn afhankelijk van de dikte 1-2 minuten aan beide zijden. Na een minuut voel je even of de tonijn al loslaat, als dat zo is kan je hem omdraaien.

3. Rosé

De tonijn mag van binnen best wat rosé zijn om mals te blijven. Je haalt de vis uit de pan en je hebt een mooi stuk vis van de grill. Eet smakelijk.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!