Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 280 instructies gemaakt

Heerlijk romige pompoensoep met kerrie, komijn en peterselie.

Omschrijving

In deze instructievideo leer je een heerlijke pompoensoep maken op basis van groentebouillon. Het pompoensoep recept is vegetarisch en lekker om op te dienen als origineel herfstgerecht. In de geschreven handleiding onder de video vind je de ingrediënten voor de pompoensoep terug en kun je de stappen voor het maken van de soep rustig nalezen.

Handleiding
Benodigdheden
  • Voor 4 personen:
  • 1 Pompoen
  • Olijfolie, 3 eetlepels
  • Ui, twee stuks
  • Knoflook, twee tenen
  • Kerriepoeder, twee theelepels
  • Komijn, een theelepel
  • Groentebouillon, 1 liter
  • Slagroom, 125 ml
  • Zout
  • Peper
  • Verse peterselie, twee eetlepels
  • En verder:
  • Staafmixer of blender

1. Pompoen schoonmaken en snijden

Boen de schil van de pompoen schoon met een groenteborstel. Snijd de pompoen in vieren en verwijder de draden en zaden. Snijd de pompoen daarna (met schil) in grove stukken.

Pompoen schoonmaken en snijden

2. Pompoen aanbakken

Zet een diepe (soep)pan op het vuur en verhit de olijfolie. Fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg de pompoen toe en bak de blokjes ongeveer twee minuten mee. Schep de komijn en het kerriepoeder erbij en roer alles even goed door elkaar.

Pompoen aanbakken

3. Bouillon toevoegen

Bereid 1 liter groentebouillon met een bouillonblokje of neem een kant-en-klare groentebouillon. Schenk dit bij de pompoen en laat de pompoen op een laag vuur in ongeveer 15 minuten zachtjes gaar koken.

Bouillon toevoegen

4. Soep pureren

Pureer de pompoen tot een romige substantie. Voeg daarna het grootste deel van de slagroom, een snuf peper en zout toe en roer dit alles door de pompoensoep.

Soep pureren

5. Pompoensoep opdienen

Snijd de verse peterselie fijn. Garneer de soep met een scheutje slagroom en strooi er de fijngesneden peterselie bovenop. Klaar is je romige pompoensoep.

Pompoensoep opdienen
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!