Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Ditty

Ditty
Heeft 296 instructies gemaakt

Barbecue: gemengde groenten met verse kruiden.

Omschrijving

Op de barbeque kun je behalve vlees ook andere producten roosteren. Met groenten bij de barbecue geef je er een gezonde twist aan en hoeft het bbq-en ook voor vegetariërs geen straf te zijn. Voor niet vegetariërs is het een lekker en gezond bijgerecht. Hoe je de groenten moet (voor)bereiden, laat Jeroen zien in de instructievideo. In de geschreven handleiding staan de ingrediënten vermeld en kun je het recept nalezen.

Handleiding
Benodigdheden
  • hoeveelheden groenten en kruiden naar keuze:
  • aubergine
  • courgette
  • paprika's geel, rood en groen
  • stevige (tros)tomaten
  • grof zeezout of keukenzout
  • verse rozemarijn
  • verse oregano
  • takjes tijm
  • knoflook
  • vloeibare boter
  • Parmezaanse kaas
  • dunschiller
  • knoflookpers

1. De aubergine snijden

Was de aubergine en snijd hem in plakken.

2. Het vocht in de aubergine absorberen

Leg de aubergine plakken naast elkaar op keukenpapier en bestrooi ze rijkelijk met zout. Dek de plakken af met een vel keukenpapier en zet als gewicht bijvoorbeeld een schaal op de plakken. Het zout wordt zo in de aubergine gedrukt en het vocht eruit geperst.

Het zout zorgt ervoor dat het vocht in de aubergine vrijkomt.

3. De overige groenten snijden

Was de courgette en snijd deze in plakken. Schil de paprika’s met een dunschiller. Verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in grove stukken. Snijd de tomaten, na ze te hebben gewassen, in plakken. Doe de groenten bij elkaar in een schaal en schep ze door elkaar.

Zonder schil is de paprika beter te verteren.

4. De kruiden toevoegen

Neem wat rozemarijn, oregano en takjes tijm. Hak de verse kruiden goed fijn en schep de kruiden door de gesneden groente. Voeg wat peper en zout toe en schep er een teentje geperste knoflook door. Besprenkel de groenten met vloeibare boter (voor bakken en braden) en schep alles nog een keer goed door elkaar.

Als je de groenten een dag van tevoren bereidt, kunnen ze goed marineren en lekker op smaak komen.

5. De groenten roosteren

Leg de groenten op de barbecue en rooster ze gaar. Leg daarna de gare groenten op een bord en rasp er wat verse Parmezaanse kaas op. Lekker met brood of pastasalade.

Als je de groenten eerst horizontaal en daarna verticaal legt, dan ontstaat er een mooi gegrild ruitpatroon in de groenten.

Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!