Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 280 instructies gemaakt

Groenten grillen op de barbecue: maïskolven, tomaat, aardappelen en meer lekkers!

Omschrijving

Wil je groente grillen op de barbecue of ben je op zoek naar een lekker bbq recept? In deze instructievideo leer je op welke manier je verschillende groenten als aardappelen, mais en aubergine op een lekkere manier kunt bereiden. Iedere groente heeft zo zijn eigen bereidingswijze en gaartijd, dus met deze bbq tips voorkom je aanbranding of rauwe aardappelen. Veel barbecue plezier alvast!

Handleiding
Benodigdheden
  • Maïskolven
  • Trostomaten
  • Aubergines
  • Courgettes
  • Aardappelen
  • Olijfolie e/o knoflookolie
  • Kruidenboter
  • En verder:
  • Aluminiumfolie
  • Prikkers

1. Barbecue voorbereiden

Verwarm de barbecue zodat deze op temperatuur is. Schuif de kooltjes naar de ene helft van de barbecue en leg het rooster erop.

2. Maïskolven bereiden

Snijd de maïskolven in grove stukken en steek de maïs op een prikker. Leg de kolven op het minst hete gedeelte van de barbecue en draai ze af en toe even rond. Na 20 minuten zijn de maïskolven klaar en kun je ze van de bbq halen.

3. Aardappelen bereiden

Was de aardappelen en verpak ze goed in aluminiumfolie. Leg ze onder het rooster op de kooltjes en keer ze regelmatig. Na ongeveer 30 minuten zijn de aardappelen gaar en kun je ze van de barbecue halen.

4. Courgette en aubergine grillen

Snijd de courgette en aubergine over de lengte in plakken. Bestrijk ze met olijfolie of knoflookolie. Leg de groenten op het warmste deel van de barbecue om te grillen. Na ongeveer 8 minuten zijn de aubergines en courgettes klaar.

5. Tomaten grillen

Bestrijk de tomaten met olijfolie en leg ze op het minst hete gedeelte van de barbecue. In ongeveer 8 minuten zijn ze klaar en kun je ze eraf halen.

Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!