Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Ditty

Ditty
Heeft 296 instructies gemaakt

Hoe kun je snel verschillende bladerdeegsnacks maken?

Omschrijving

Bladerdeegsnacks zijn niet alleen lekker, met kant en klaar bladerdeeg zijn ze ook snel gemaakt. Je kunt verschillende snacks in één keer maken, wat erg makkelijk is. Zo kun je borrelhapjes maken met ham, spek, maar ook met zuurkool. Bekijk de instructievideo om te zien hoe je de hapjes moet bereiden.
Bron: Koopmans

Handleiding
Benodigdheden
  • voor 12 pittige hamrolletjes: 2 plakjes bladerdeeg
  • chilisaus
  • 2 plakken ham
  • 1 pakje Mon Chou
  • voor 12 abrikoosspek hapjes: 3 plakjes bladerdeeg
  • 3 à 6 plakken spek
  • 6 abrikozen
  • voor 12 mini zuurkool-worstenbroodjes:
  • 3 plakjes bladerdeeg
  • 300 g zuurkool
  • blikje ananas
  • 3 eetlepels mosterd
  • 3 knakworstjes
  • 1 losgeklopt ei

1. De bakplaat invetten of bekleden

Bedek de bakplaat met bakpapier of vet hem in.

2. Het deeg laten ontdooien

Leg de benodigde plakjes bladerdeeg uit, verwijder de folie en laat het deeg ontdooien.

3. Pittige hamrolletjes

Smeer een plakje deeg in met chilisaus, leg er een plak ham op en op de ham 2 reepjes Mon Chou.
Rol het plakje deeg dicht en snijd de rol in ca 6 stukjes.
Vouw de onderkant van ieder stukje met het uiteinde van het deeg dicht en zet ze op het bakblik.

4. Abrikoosspek hapjes

Snijd de abrikozen in drieën.
Leg de plakjes spek op het deeg, maar zorg ervoor dat de randjes niet uitsteken.
Leg op het spek aan de boven- en onderkant, een stukje vanaf de rand, een rijtje abrikozen.
Rol het deeg aan iedere kant naar binnen toe op.
Draai het deeg om met de naad naar beneden, snijd het in vieren en zet de rolletjes op de bakplaat.

Leg de abrikozen zo, dat er voldoende ruimte overblijft om het deeg naar binnen te vouwen!

5. Mini zuurkool worstenbroodjes

Hak de zuurkool fijn en snijd de ananas in kleine stukjes.
Laat de zuurkool goed uitlekken, evenals de ananas.
Doe de zuurkool met de ananas in een schaal en meng er de mosterd doorheen.
Leg in het midden van een plakje deeg ongeveer 2 eetlepels zuurkool en leg er een knakworstje bovenop.
Bestrijk de rand van het deeg met wat losgeklopt ei en vouw het deeg rondom dicht.
Verdeel het in 4 stukken en leg de snacks op de bakplaat.

6. De snacks bakken

Bestrijk de snacks met wat losgeklopt ei en bak ze in 15 minuten in het midden van een voorverwarmde oven op 200 graden bruin. Laat ze iets afkoelen en serveer de snacks warm.

Je kunt de verschillende snacks in één keer bakken, zodat je drie variaties kunt serveren.

Als je de snacks van tevoren bereidt, hoef je ze alleen nog maar in de oven te zetten als je gasten er zijn.

Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!