1. Eieren loskloppen
Zorg ervoor dat de eieren op kamertemperatuur zijn. Breek de eieren boven een kommetje en klop ze met een vork los. Voeg vervolgens drie eetlepels melk toe aan de losgeklopte eieren. Optioneel kun je ook twee eetlepels room gebruiken voor een extra rijke variant. Roer de melk door de eieren.
Per ei gebruik je één eetlepel melk om roerei te maken. Wil je naar wens meer of minder eieren gebruiken dan in dit recept, pas dan ook de hoeveelheid melk aan.
Gebruik bij voorkeur een koekenpan met anti-aanbaklaag. Dat voorkomt dat het roerei tijdens het bereiden vastkleeft aan de bodem van de pan. Geen koekenpan met anti-aanbaklaag? Gebruik dan wat meer roomboter.
4. Eieren toevoegen
Is de boter goed warm, voeg dan de eieren toe. Neem een spatel of houten lepel en roer de eieren steeds even los. Laat het mengsel tussen het roeren door steeds ongeveer tien seconden rusten en stollen. Blijf roeren tot het roerei net gaar is. Het is dan vrijwel overal gestold maar nog zacht en smeuïg.
5. Roerei van het vuur halen
Haal het roerei van het vuur en laat het een paar seconden rusten. Roer de roereieren nog een keer door en dien ze daarna direct op. Eet smakelijk.
Voeg wat verse peterselie of bieslook toe aan het roerei of serveer de roereieren met gerookte zalm. Zo maak je een luxe variant op dit basisrecept voor roerei met melk!