Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Koopmans

Koopmans
Heeft 13 instructies gemaakt

Hoe kun je poffertjes, een Hollandse lekkernij, bakken?

Omschrijving

Poffertjes zijn een echte Hollandse lekkernij. De video laat zien hoe makkelijk het is om zelf poffertjes te bakken.

Bron: Koopmans

Handleiding
Benodigdheden
  • Voor 50 poffertjes = 10 porties:
  • 1 pak Koopmans mix voor poffertejs
  • 8 dl melk
  • 2 eieren
  • 3 eetlepels olie
  • doseerfles

1. Het beslag

Roer met een mixer de mix voor poffertjes met 8 dl melk tot een glad geheel. Voeg 2 eieren en 3 eetlepels olie toe en maak een glad beslag, zonder klontjes.

Zorg ervoor dat je het beslag binnen 2 uur gebruikt!

2. De pan

Verwarm de poffertjespan totdat deze goed heet is. Daarna kun je beginnen met bakken.

Het verwarmen van een gietijzeren pan duurt langer dan van een alluminium pan!

3. Het bakken

Vet alle holtes van de pan goed in. Vul elk holletje met een beetje beslag. Het is handig hiervoor een doseerfles te gebruiken. Als de onderkant gaar is draai je de poffertjes om met een vork of saté prikker, om ook de andere kant bruin te bakken.

Let goed op de baktijd! Laat je de poffertjes te lang garen dan worden ze gortdroog en bij te kort garen krijg je een kleffe hap!

4. Het serveren

Serveer de poffertjes met wat boter en poedersuiker. Met poffertjes kun je leuke variaties maken, zoals bijvoorbeeld een spies met poffertjes en fruit (zie einde filmpje). Of de poffertjes opdienen met verse aardbeien, slagroom en likeur.

Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!