Vergeten?

Inloggen met je Facebook

Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

Hoe kun je havermout pannenkoeken bakken?

  • 1 jaar en 11 maanden geleden
  • 26534 keer bekeken
  • Waardering
    0

Omschrijving

Havermout wordt vooral gebruikt voor het maken van de welbekende havermoutpap. Maar wist je dat je van havermout ook lekkere pannenkoeken kunt bakken? Gezond, voedzaam en zowel lekker als ontbijt of lunch. Havermout bevat veel vezels die de darmperistaltiek bevorderen. Daarnaast zorgt het voor minder hoge bloedsuikerspiegels en bevat het verschillende stoffen die een goede invloed hebben op de bloedvaten. Kris Verburgh beveelt in zijn boek De Voedselzandloper havermout aan als voedingsrijk product dat een mooi alternatief biedt voor zetmeelproducten als brood en pasta.
Zet dus eens een havermout pannenkoek op tafel voor jezelf of voor de kinderen. Eet smakelijk!

Handleiding (afdrukken)

Benodigdheden

  • Voor zes pannenkoeken:
  • Gewone olijfolie (of kokosolie)
  • 200 g (biologische) havermout
  • 400 ml sojamelk of rijstemelk (of chocolade sojamelk)
  • 2 eieren
  • kaneel
  • staafmixer
  • mengkom
  • koekenpan

Door het gebruik van (soja) chocolademelk zal de pannenkoek wat zoeter van smaak worden.

1. Mixen van de ingrediënten

Doe de havermoutpap, de sojamelk en de twee eieren in de mengkom bijeen. Mix de ingrediënten met een staafmixer door elkaar. De staafmixer zorgt ervoor dat ook de havermout nog wat fijner vermalen wordt.
Voeg vervolgens naar smaak wat kaneelpoeder toe en roer dit door het pannenkoekbeslag.

Het beslag zal wat aan de dikke kant zijn. Dit is niet erg, havermout pannenkoeken worden vrij stevig.

2. Bakken van de pannenkoeken

Verhit een scheut olijfolie in de koekenpan. Schep nu (bijv. met een soeplepel) wat pannenkoekenbeslag in de pan en zorg ervoor -door de koekenpan langzaam te draaien- dat het beslag zich gelijkmatig over de bodem verdeelt.

3. Keren van de pannenkoek

Verhit de havermoutpannenkoek op een middelhoog vuurtje en bak deze aan beide kanten bruin en gaar.

Bronvermelding

De Voedselzandloper - Kris Verburgh
Wikipedia.org

Wist je dit?

Havermout wordt gemaakt van de graansoort haver. De hele haverkorrels worden gepeld, gewassen en verhit waarna ze eventueel in stukken worden geknipt.

Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!

Deze instructie melden als ongepast