Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Allerhande

Allerhande
Heeft 81 instructies gemaakt

Ambachtelijk amandelspijs maken van blanke amandelen.

Omschrijving

Zelf amandelspijs maken is helemaal niet moeilijk en in een handomdraai klaar. In deze instructievideo leer je hoe je de spijs kunt maken en wat je ervoor nodig hebt aan ingrediënten. In de instructie onder de video kun je het recept voor zelfgemaakte amandelspijs nog eens rustig nalezen. Heerlijk om te gebruiken voor een kerstbrood, of -stol, een paasbrood of bijvoorbeeld gevulde speculaas.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden
  • 1 citroen
  • 150 gram blanke amandelen
  • 160 gram kristalsuiker
  • En verder:
  • Keukenmachine
  • Vershoudfolie
  • Zesteur of rasp (om de citroenschil te raspen)

1. Citroen raspen

Rasp boven een kommetje de gele schil van de citroen. Citroen raspen
Wees voorzichtig met raspen en rasp alleen het geel van de citroenschil - het witte stuk van de schil geeft een bittere smaak.

2. Amandelen fijnmalen

Doe de blanke amandelen in een keukenmachine en maal de amandelen fijn.
Laat de amandelen niet te lang malen, dan gaat de olie zich van de amandelen afscheiden en krijg je klonten.

3. Overige ingrediënten toevoegen

Voeg de kristalsuiker en het ei toe aan de gemalen amandelen. Doe daarbij -naar eigen smaak- één of meerdere eetlepels citroenrasp. Zet de keukenmachine weer aan en maal de ingrediënten door elkaar tot er vanzelf een bal van amandelspijs ontstaat.

4. Amandelspijs laten rusten

Schep het amandelspijs op een stuk plasticfolie. Wikkel de bal in het plasticfolie en laat het spijs minimaal acht uur rusten in de koelkast. De ingrediënten kunnen zich dan goed vermengen en de smaak komt daarna het best tot zijn recht. Amandelspijs laten rusten
Amandelspijs kun je in de koelkast twee dagen bewaren. Je kunt de spijs ook invriezen, in de vriezer blijft het zo'n drie maanden goed.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!