Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Ditty

Ditty
Heeft 296 instructies gemaakt

Hoe moet je spaghetti Bolognese, een Italiaans pastagerecht, bereiden?

Omschrijving

Zoals het filmpje laat zien is het bereiden van spaghetti met zelfgemaakte Bolognese saus niet moeilijk. Volg de instructies en het gaat zeker lukken.

Bron:

Handleiding
Benodigdheden
  • Ingrediënten voor zelfgemaakte pasta voor 4 personen:
  • 300 gram bloem
  • 3 eieren
  • 3 eetlepels olijfolie
  • of: 2 pakken verse spaghetti
  • of 1 pak gedroogde spaghetti
  • Ingrediënten voor de saus voor 4 personen:
  • 1 kg rundergehakt
  • 4 kg tomaten
  • 1 gele, 1 groene en 1 rode paprika
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • basilicum
  • oregano
  • verse geraspte parmezaanse

Beschik je niet over een pastamachine dan kun je uiteraard gewoon verse spaghetti uit de supermarkt gebruiken of gedroogde spaghetti uit een pak. Lees dan verder bij stap 3: De groente snijden.

1. Het pastadeeg maken

Doe de benodigde hoeveelheid bloem in een schaal en voeg de eieren en de olijfolie toe. Alles goed kneden tot een bal. Verpak de deegbal in plastic folie en leg deze een uurtje in de koelkast.

2. De spaghetti maken

Strooi en klein beetje bloem op de pastamachine zodat de pasta niet aan de machine blijft plakken. Verdeel de deegbal in 2 stukken. Draai in de machine de stukken deeg tot platte plakken en draai daarna van de plakken spaghetti. Voer de plak deeg langzaam in. Houd als het deeg een stukje in de machine zit je hand erbij om de spaghetti op te vangen.

Vang de spaghetti goed op want ze kan breken of aan elkaar plakken.

3. De groente snijden

Snijd de tomaten in grove blokjes en doe ze in een schaal. De uien en de knoflook fijnhakken. Verwijder de zaadlijsten en de zaadjes uit de paprika's, snijd ze in blokjes en doe ze met de ui en de knoflook in een schaal.

Snijd de paprika eerst in reepjes en daarna de reepjes in blokjes.

Duw met de vlakke kant van een mes het teentje knoflook plat. De knoflook is daarna makkelijker te snijden.

4. De tomatensaus maken

Giet wat olie in een pan, doe de tomaten erbij en breng dit aan de kook. Draai na 20 minuten koken het vuur lager, voeg de grof gehakte basilicum toe en laat de tomaten nog even sudderen tot de saus goed is ingedikt.

Door wat zout op de tomaten te strooien, onttrek je het vocht aan de tomaten en wordt de tomatensaus steviger.

5. Het gehakt bakken

Kruid het gehakt met wat zout, peper en gehaktkruiden. Bak vervolgens het gehakt rul in een beetje olijfolie.

6. De Bolognese saus maken

Doe de paprika, de uien en de knoflook bij het gehakt en laat alles even aanfruiten. Voeg de tomatensaus erbij en roer alles goed door elkaar.

7. De spaghetti koken

Breng water aan de kook en doe de pasta erin. Kook de spaghetti beetgaar. Zelfgemaakte spaghetti in 2 tot 3 minuten, verse kant en klare en gedroogde spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. De spaghetti afgieten en en een beetje oregano toevoegen.

8. De spaghetti Bolognese serveren

Doe de spaghetti op de borden en schep de saus erop. Strooi er tot slot verse geraspte parmezaanse kaas over. Eet smakelijk.

Overgebleven saus kan in de diepvries 2 tot 3 maanden worden bewaard.

Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!