Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Allerhande

Allerhande
Heeft 63 instructies gemaakt

Gevulde pompoen met paddenstoelen ragout, geserveerd met basmatirijst.

Omschrijving

Op zoek naar verrassende herfstgerechten? Maak dan eens dit vegetarische pompoen recept met basmatirijst en noten. In de instructievideo leer je hoe je de pompoen kunt vullen en de ragout van paddenstoelen kunt maken, waarmee je de uitgeholde pompoen vult. Leuk om op te dienen als origineel recept wanneer je gasten krijgt of bijvoorbeeld om te maken als hoofdgerecht voor Halloween.

Handleiding
Benodigdheden
  • Voor vier personen:
  • Eén pompoen
  • Basmatirijst, 300 gram
  • Eén ui
  • Knoflook, twee tenen
  • Paddestoelenmelange, 400 gram
  • Notenmix naturel ongezouten, 175 gram
  • Roomboter, 30 gram
  • Gedroogde tijm, 1 theelepel
  • Platte peterselie (vers), 20 gram
  • Zwarte peper
  • Bloem, 30 gram
  • Water, 300 ml
  • Bospaddestoelenbouillon tablet, 1 stuk

1. Rijst koken

Breng een pan met water aan de kook. Kook hierin de basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Rijst koken

2. Pompoen snijden

Verwijder het kapje van de pompoen en een schijf van de onderkant, zodat de pompoen goed vlak kan staan. Verwijder de draden en zaden met een lepel uit de pompoen.

Pompoen snijden

3. Pompoen uithollen

Hol de pompoen uit tot ongeveer één centimeter onder de schil. Het vruchtvlees gaan we gebruiken voor het vullen van de pompoen. Breng een pan met water aan de kook en doe hierin een snuf zout. Snijd ondertussen het vruchtvlees van de pompoen in blokjes. Kook de pompoenblokjes daarna in zes minuten gaar.

Pompoen uithollen

4. Pompoen pureren

Giet de pompoen af en pureer de gekookte pompoen met een staafmixer - of doe de pompoen kort in een blender. Zet de gepureerde pompoen daarna even opzij.

Pompoen pureren

5. Ragout voorbereiden

Versnipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd daarna de paddestoelen in fijne stukken.

Ragout voorbereiden

6. Paddenstoelenragout maken

Verhit 30 gram boter in een diepe pan. Fruit hierin drie minuten lang de ui en de knoflook. Voeg de paddenstoelen en de tijm toe en bak dit alles vier minuten terwijl je het regelmatig omschept. Doe de bloem erbij en laat dit in twee minuten gaar worden. Voeg nu 300 ml water en een bospaddestoelenbouillon tablet toe. Breng het mengsel al roerende aan de kook en zorg ervoor dat de tablet goed oplost.

Paddenstoelenragout maken

Wil je veganistische ragout maken? Vervang de roomboter dan door kokosvet.

7. Pompoenpuree toevoegen

Doe de pompoenpuree bij het paddestoelen mengsel. Zet het vuur laag en laat de ragout vijf minuten zachtjes koken. Voeg naar smaak wat zwarte peper toe.

Pompoenpuree toevoegen

8. Gevulde pompoen opdienen

Snijd de verse peterselie fijn. Roer de ongezouten noten en de peterselie door de rijst. Schep de ragout in de pompoen en serveer met de notenrijst. Eet smakelijk!

Gevulde pompoen opdienen
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!