Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker nicole

nicole
Heeft 113 instructies gemaakt

Hoe kun je ijs met pompoen maken?

Hoe kun je ijs met pompoen maken?
Omschrijving

Pompoenijs is een origineel en lekker pompoen recept. Pompoen als toetje valt vast en zeker in de smaak bij je tafelgenoten en is ook leuk om te maken voor halloween of voor de feestdagen. En van de pompoen die je niet gebruikt voor dit recept, kun je misschien een lekkere pompoensoep of ander gerecht van maken.

Handleiding
Benodigdheden
  • Pompoenrecept voor ongeveer 4 personen:
  • 650 gr. geschilde zoete pompoen
  • 150 gr. bruine suiker
  • 250 gr. kristalsuiker
  • 1,5 liter volle melk
  • 400 ml. slagroom
  • 200 gr. gecondenseerde melk
  • 1 kaneelstokje
  • 2 theelepels gemalen kaneel
  • 9 kardemompeulen
  • vijzel

1. Pompoen snijden

Snijd de pompoen in stukken. Doe de pompoen samen met de melk, bruine suiker en de kaneel in een grote pan. Laat het op een middel/laag voor ongeveer 30 minuten koken - de pompoen moet zacht zijn.

2. Kardemom

Haal de zaadjes uit de kardemompeulen en doe de kardemom in een vijzel. Maal de kardemom fijn.

3. Mengen van de ingredienten

Haal het kaneelstokje uit de pan. Voeg de witte suiker, gecondenseerde melk, de slagroom, de theelepels kaneel en de kardemom toe. Mix alles goed door elkaar tot één geheel en doe alles in een (diepvries)kom. Zet de kom in het vriesvak.

4. Roeren van het ijs

Roer het ijs om de twee uur goed door. Als het ijs begint te stollen, dan zul je het om het uur moeten omroeren. Op deze manier breek je de grote ijskristallen.

Gebruik voor het serveren en scheppen van het ijs, een lepel die je even onder de warme kraan hebt gehouden. Zo komt het ijs gemakkelijk los.

Weten hoe je makkelijk een pompoen kunt snijden of op zoek naar een recept voor bijvoorbeeld pompoensoep? Kijk dan nog eens even bij onze andere instructies & video's.

Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!