Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 280 instructies gemaakt

Hoe kun je wei (of whey) pannenkoeken bakken? Voor een lekker ontbijt of lunch.

Hoe kun je wei (of whey) pannenkoeken bakken? Voor een lekker ontbijt of lunch.
Omschrijving

Wei of melkwei is een vloeistof die bij de kaasbereiding ontstaat. Het zit verwerkt in veel voedingsproducten zoals o.a. Nutella hazelnootpasta. Deze pannenkoek gebakken van Brinta met hazelnootpasta is een heerlijk recept voor een lekker ontbijt en tevens ideaal om als lunch mee te nemen. Je kunt de pannekoek de avond van tevoren bakken, dat scheelt weer tijd bij het opstaan. In de instructievideo wordt uitgelegd hoe je de pannekoeken moet maken. In de geschreven handleiding onder de video staan de benodigdheden en het recept vermeld.

Handleiding
Benodigdheden
  • voor 2 wei-pannenkoeken:
  • 100 g Brinta
  • 30 g Nutella hazelnootpasta van Ferrero
  • 2,5 dl halfvolle melk
  • olijfolie
  • keukenpapier
  • koekenpan met passend deksel

1. De Brinta met de Nutella mengen

Doe de Brinta met de Nutella hazelnootpasta in een kom en roer dit een beetje door elkaar.

Je kunt de Nutella vervangen door een ander produkt met wei, zoals bijvoorbeeld melk smeerpasta van Côte d’Or, Santa Lucia Ricotta van Galbani of gewoon weipoeder.

2. De melk toevoegen

Giet de melk bij de Brinta en roer alle ingrediënten goed door elkaar tot een dikke, smeuïge massa.

Voor een extra lekkere smaak kun je wat kaneel, speculaas kruiden of geraspte kokos toevoegen. Ook kun je een banaan of appel meebakken.

3. De koekenpan invetten

Giet een druppel olijfolie in een koekenpan. Wrijf met een stuk keukenpapier de olie uit over de bodem en verhit de pan.

4. Het beslag in de pan scheppen

Schep de helft van het beslag in de pan en verdeel dit gelijkmatig over de bodem.

5. De pannenkoek bakken

Leg een deksel op de pan en laat de pannenkoek op een laag vuur bakken tot de de bovenkant droog is en de pannenkoek loslaat in de pan.

6. De pannenkoek keren

Draai de pannenkoek om met behulp van een deksel. Schuif de pannenkoek schuin in de deksel en draai de deksel vervolgens om in de pan. Leg na het draaien de deksel weer op de pan en laat de pannenkoek nog een paar minuten bakken op de andere kant.

Gebruik bij het omdraaien altijd een deksel om te voorkomen dat de pannenkoek breekt!

7. De tweede pannenkoek bakken

Leg de klare pannenkoek op een bord, vet de pan opnieuw in en bak vervolgens de tweede.

Je kunt de pannenkoeken een avond van tevoren maken.

Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!