Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Ditty

Ditty
Heeft 296 instructies gemaakt

Hoe kun je gevulde eieren maken?

Hoe kun je gevulde eieren maken?
Omschrijving

Gevulde eieren zijn erg makkelijk te bereiden. Wat hardgekookte eieren, een beetje roomboter of mayonaise en de eieren zijn zo gevuld. Lekker voor bij het paasontbijt of de paasbrunch, maar ook als borrelhapje of als feestelijk hapje voor oudjaarsavond. In de geschreven instructie kun je lezen hoe je de gevulde eieren kunt bereiden en vind je het recept en de ingrediënten ervoor terug.

Handleiding
Benodigdheden
  • voor 10 gevulde eieren:
  • 5 eieren, hardgekookt
  • 100 g zachte roomboter of 2,5 eetl mayonaise
  • zout en peper
  • mandarijntjes uit blik (of een verse mandarijn)
  • Verse bieslook
  • mes
  • garde
  • zeef of vork
  • spatel
  • diepe en platte schaal
  • spuitzak (of lepeltje)
  • Optioneel:
  • wat mosterd, bieslook, fijn gesnipperd uitje, fijn gesnipperde gerookte zalm, geraspte kaas

1. De eieren koken

Haal de eieren een half uur voor het koken uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen. Doe hierna de eieren in een pan met ruim koud water en wat zout. Breng het water aan de kook en kook de eieren (geteld vanaf dat het water begint te koken) in 10 minuten hard.
Haal de eieren uit de pan en laat ze schrikken onder de koude kraan. Hiermee voorkom je een zwart randje rond de eierdooier en ook kun je ze daarna makkelijker pellen.

Zorg ervoor dat de eieren volledig onder water staan!

Prik een gaatje in de bolle kant van de eieren om barsten tijdens het koken te voorkomen.

Draai de eieren na 1 minuut koken om: op deze manier blijft de eierdooier beter in het midden zitten.

2. De dooiers uit de eieren halen

Halveer de gepelde eieren. Haal de eierdooiers voorzichtig uit de eieren en leg ze in een schaal. Spoel de eiwit-helften schoon en laat ze op een schone theedoek uitlekken.

3. De vulling maken

Klop met een garde de roomboter wit en luchtig. Wrijf met de bolle kant van een lepel de eierdooiers door een zeef of prak ze fijn met een vork. Doe het eigeel bij de zachte boter of mayonaise en meng dit met een spatel tot een homogeen geheel. Breng tot slot het mengsel op smaak met peper en zout.

Als variatie kun je nog aan de vulling toevoegen bijvoorbeeld wat mosterd, bieslook, fijn gesnipperd uitje, fijn gesnipperde gerookte zalm of geraspte kaas.

4. De eiwit-helften vullen

Leg de eiwitten op een bord of schaal. Vul de eieren door met een spuitzak het ei-botermengsel in de eiwit-helften te spuiten - of schep het mengsel voorzichtig met een lepeltje erin. Garneer de gevulde eieren met een stukje mandarijn en wat verse bieslook.

Je kunt natuurlijk ook variëren met een garnering van een stukje fruit zoals mango, een blaadje peterselie of een halve olijf.

Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!