Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker nicole

nicole
Heeft 113 instructies gemaakt

Hapjes maken: gevulde komkommer met roomkaas en zongedroogde tomaat.

Hapjes maken: gevulde komkommer met roomkaas en zongedroogde tomaat.
Omschrijving

Een snel, makkelijk en origineel hapje maken? Dan is dit gevulde komkommer hapje vast iets voor jou! Leuk en lekker voor bij de borrel tijdens een verjaardag - of als gezond borrelhapje voor kerst of oudjaarsavond. Het recept, de benodigdheden en de ingrediënten voor het maken van het komkommer hapje vind je in de instructie hieronder.

Handleiding
Benodigdheden
  • Een komkommer
  • Zachte roomkaas (bijv. Monchou of Paturain)
  • Potje zongedroogde tomaten
  • Verse basilicum
  • cocktailprikkertjes
  • Optioneel:
  • Groene gedroogde kruiden (decoratie)

1. Komkommer halveren

Snijd de komkommer over de lengte in twee gelijke helften doormidden.
In het voorbeeld op de foto is slechts een klein stukje van de komkommer gebruikt ter illustratie.

Komkommer halveren

2. Pitjes verwijderen

Verwijder de zaadlijsten uit de komkommer. Gebruik een lepeltje waarmee je de pitjes voorzichtig uit de komkommer schraapt. Let erop dat je niet teveel van de zaadlijsten verwijdert, maar dat er een mooi gevormd 'kuipje' ontstaat in de komkommer - ook onderin de komkommer.

Pitjes verwijderen

3. Roomkaas toevoegen

Schep de roomkaas met een lepeltje in het 'komkommerkuipje'.

Roomkaas toevoegen

4. Komkommerhapje snijden

Snijd de gevulde komkommer vervolgens in brede plakken. Op de foto kun je zien hoe breed de komkommerschijfjes ongeveer moeten worden.

Komkommerhapje snijden

5. Zongedroogde tomaat

Snijd de zongedroogde tomaten in kleine stukjes, ter breedte van de komkommertjes.

6. Basilicum en zongedroogde tomaat toevoegen

Pak een cocktailprikkertje. Prik nu eerst een stukje zongedroogde tomaat aan het cocktalprikkertje en schuif dit iets omhoog. Prik vervolgens een blaadje basilicum eronder. Je kunt het cocktailprikkertje met de basilicum en tomaat, nu in het gevulde komkommerhapje prikken.
N.B. op de foto geef ik het verkeerde voorbeeld ;-) Het basilicumblaadje moet dus ook eerst nog op je prikkertje worden geprikt voordat je de prikker in de roomkaas schuift.

Basilicum en zongedroogde tomaat toevoegen

Probeer niet de basilcum en tomaat bovenop de roomkaas te leggen en dán het prikkertje erin te prikken. Je prikt je roomkaas hapje dan kapot.

Let erop dat het cocktailprikkertje er voldoende diep in zit en houvast heeft in de komkommerbodem. Zo voorkom je dat het hapje bij het pakken uit elkaar valt. Zit je prikkertje er nog niet ver genoeg in? Verwijder dan het cocktailprikkertje, schuif de basilicum en tomaat voorzichtig iets verder omhoog en plaats daarna het prikkertje (dieper) terug.

7. Serveren

Neem een leuke schaal of een mooi bord en strooi hierop wat groene, gedroogde kruiden. Leg vervolgens de gevulde komkommers erop en... klaar is je hapje!

Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!