Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Ditty

Ditty
Heeft 296 instructies gemaakt

Hoe kun je de perfecte medium biefstuk bakken?

Omschrijving

Biefstuk is een van de meest geliefde vleessoorten. Het vlees kun je zowel grillen als bakken. De baktijd van een steak is kort en afhankelijk van hoe je de biefstuk wilt eten, kun je deze rare, medium of well done bereiden. Bak je het vlees te lang, dan wordt de biefstuk taai. Biefstuk bakken is niet moeilijk. In de instructievideo krijg je uitleg over de bereidingswijze van de perfecte medium biefstuk. In de handleiding kun je het recept en de benodigdheden nog eens nalezen.

Handleiding
Benodigdheden
  • vloeibare Croma
  • biefstukken ca. 2 cm dik
  • peper en zout
  • koekenpan
  • vleestang

1. Formaat koekenpan

Gebruik een koekenpan die groot genoeg is om de biefstukken naast elkaar te leggen, waarbij je dan ook nog een beetje ruimte moet overhouden om het vlees over de bodem te schuiven.

Is de pan te groot, dan wordt het vet te bruin! Is de pan te klein dan kan het vlees niet gelijkmatig gaar worden!

2. De boter bruin laten worden

Zet de pan op het vuur, draai het vuur laag en spuit 4 eetlepels Croma in de pan. Zet het vuur hoog als de boter gaat bubbelen en laat de boter bruin worden.

3. Het vlees in de pan leggen

Dep het vlees met keukenpapier droog en leg de biefstukken met een vleestang of twee spatels in de pan.

Gebruik geen vleesvork want als je in het vlees prikt, loopt het vocht eruit en blijft het vlees minder sappig!

4. Het vlees dicht schroeien

Bak het vlees op hoog vuur in totaal 2 minuten aan beide kanten lichtbruin.

5. De biefstuk medium bakken

Draai het vuur lager en bak de biefstukken in totaal ongeveer 5 minuten aan beide kanten mooi bruin en medium van binnen, wat wil zeggen dat alleen de kern van het vlees nog rood is. Keer tijdens het bakken het vlees geregeld en schud de pan af en toe heen en weer.

6. De biefstuk rare bakken

Wil je de biefstukken bijna rauw en alleen aan de buitenkant gebruind, bak ze dan 2 minuten korter.

7. De biefstuk well-done bakken

Heb je liever een doorbakken biefstuk bak het vlees dan 3 à 5 minuten langer.

De baktijd hangt ook af van de dikte van de biefstuk. Is het vlees dunner dan 2 cm dan bak je iets korter, is het dikker dan bak je iets langer.

8. Het vlees zouten

Bestrooi de biefstuk in de pan met een beetje zout en peper en keer het vlees nog een keer om.

9. Het vlees uit de pan halen

Haal de biefstukken met de vleestang of de spatels uit de pan en leg ze op een plank of bord. Dek het vlees af met aluminiumfolie en laat het een paar minuten staan. Zo kunnen de sappen zich in het vlees verspreiden en loopt niet alles eruit als je het vlees snijdt. Verwijder de folie en leg de biefstukken op het bord.

Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!