Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Croma

Croma
Heeft 5 instructies gemaakt

Hoe kun je de lekkerste kipfilet bakken?

Omschrijving

Bij het bakken van kipfilet moet je een aantal dingen in acht nemen. Bekijk deze instructievideo om daarna het perfecte stukje kipfilet te kunnen bereiden. In de geschreven handleiding kun je het recept voor het maken van kipfilets nog eens nalezen, evenals de benodigde ingrediënten.

Handleiding
Benodigdheden
  • 1 enkele kipfilet per persoon
  • zout en peper
  • Croma mild met olijfolie
  • vleestang
  • aluminiumfolie
  • braad- of koekenpan
  • scherp mes

1. De kipfilet op temperatuur laten komen en kruiden

Laat de kipfilet buiten de koelkast op temperatuur komen. Kruid vervolgens het vlees met een beetje zout en peper.

2. De Croma bruin laten kleuren

Doe in een warme pan een flinke scheut Croma en laat de Croma bruin kleuren.

3. De kipfilet bruin bakken

Leg, als de Croma bruin is, de kipfilets met behulp van een vleestang in de pan. Bak de kipfilets op hoog vuur om en om, mooi goudbruin.

Als je een vleestang gebruikt, hoef je niet in het vlees te prikken en blijven alle sappen lekker in de kip.

Til het vlees af en toe een beetje op, zodat de Croma opnieuw onder het vlees kan lopen en de kipfilet zo ook aan de onderkant mooi bruin kan worden.

4. Het vlees gaar bakken

Draai, als de filets aan beide kanten mooi goudbruin zijn, het vuur laag en draai ze weer om. Dek de kipfilets af met aluminiumfolie, de glimmende kant op het vlees, en laat het vlees in circa 15 minuten zachtjes gaar worden.

5. Het vlees serveren

Haal de kipfilets uit de pan en snijd ze schuin in dikke plakken. Lekker met bijvoorbeeld roergebakken groenten, prei, frites of aardappelgratin.

Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!