Vergeten?

Inloggen met je Facebook

Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

Hoe kun je een Forel roken op een Weber-BBQ?

  • 3 jaar en 4 maanden geleden
  • 12623 keer bekeken
  • Waardering
    0

Omschrijving

Ook zin in vis op de barbecue? In deze video zie je de instructie voor het roken van forel op de Weber-BBQ. Let op: je kan deze video gebruiken bij elke BBQ met een deksel en rookopening! Je kan deze manier van vis roken ook proberen met bijvoorbeeld zalm.

Handleiding (afdrukken)

Benodigdheden

  • 2 schoongemaakte forellen
  • 150 gram zout
  • 3 liter water
  • 5 briketten (of houtskool)
  • rookhout (bijvoorbeel eiken)
  • aluminiumfolie
  • Weber-BBQ (of een andere BBQ met kap)

1. Voorbereiding

Los per liter water 50 gram zout op. Voor twee forellen gebruik je 3 liter water, dus 150 gram zout. Leg hierin twee schoongemaakte forellen.

2. Nachtje slapen

Laat de forellen een nacht in het zoute water staan (ongeveer 8 tot 12 uur). Spoel vervolgens de forel goed af onder de kraan. Dep ze goed droog met een theedoek (van binnen en van buiten).

3. De BBQ

Stook de BBQ niet te heet, 90C is heet genoeg. Maak met vijf briketten één warmte-zone door ze aan dezelfde zijde van de BBQ te leggen. Om de forel te roken wordt er in deze instructie eikenhout gebruikt. Zet nadat je het eikenhout hebt toegevoegd het rooster op de BBQ.

4. De forel

Wacht met het plaatsen van de forel tot het hout volop rookt. Leg de forellen dan op de BBQ in de koude zone, anders worden ze te heet. Doe de kap op de BBQ en laat de forel ongeveer 45 minuten in de rook garen.

5. Gaar

Als de rugvin loslaat is de forel gaar. Laat de forel 10 minuten nagaren in aluminiumfolie.
Eet smakelijk!

Om extra smaak aan de forel te geven kan je het rookhout (in dit geval eikenhout) in rode wijn drenken voordat je het in de BBQ gebruikt!

Wist je dit?

Wist je dat forel een matige vette vis is? Het vet dat deze vis bevat is goed voor hart en bloedvaten. Per 100 gram bevat forel 165 kcal.

Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!

Deze instructie melden als ongepast

AnneEva
Heeft 59 instructies gemaakt

Gerelateerde instructies