1. De cake bakken en verkruimelen
Bak de cake(s) volgens de gebruiksaanwijzing op het pak. Laat de cake even afkoelen en verkruimel deze in een kom.
Je kunt natuurlijk ook een kant-en-klaar cake gebruiken die je koopt bij de supermarkt of bakker.
2. De roomkaas toevoegen
Doe de roomkaas bij de cake en kneed de cake tot een stevige bal.
3. Kleine cakebolletjes maken
Leg bakpapier op een bord. Neem een klein beetje van de cakebol en kneed dit stevig door, zodat het deeg goed kan plakken. Rol er vervolgens een bolletje ongeveer ter grootte van een kleine stuiterbal van. Leg de bolletjes op het bord en zet ze 30 minuten in de koelkast of 10 minuten in de diepvries om de cake te laten stollen.
Zorg dat de bolletje mooi rond zijn!
Voor het maken van de bolletjes kan het handig zijn een ijslepel te gebruiken.
4. De bolletjes op de stokjes zetten
Verhit de chocoglazuur in een pannetje met water zodat ze vloeibaar wordt en giet de glazuur in een bakje. Pak een stokje, duw deze in de chocoglazuur en duw daarna het stokje met de glazuur in het midden van het bolletje, ongeveer 1,5 cm diep.
Doordat het bolletje koud is stolt de chocolade heel snel en blijft het bolletje goed plakken aan het stokje.
5. De cake decoreren als spookje
Kneed de fondant of marsepein even door tot een bol en rol het uit met een roller tot een niet al te dikke plak. Neem een ronde uitsteekvorm met een doorsnee groot genoeg om het bolletje cake ruim mee te bekleden en snijd de vorm uit de fondant of marsepein.
Als je vóór het uitrollen het werkblad met poedersuiker bestrooit, blijft de fondant niet aan de ondergrond vastzitten.
In plaats van een uitsteekvorm kun je ook een ronde mal van papier maken en deze op de fondant leggen.
6. De fondant op de cake leggen
Spuit een beetje chocoladetopping bovenop het bolletje cake. Laat het rondje fondant of marsepein van bovenaf over het bolletje vallen en druk hem voorzichtig iets aan met je hand. Zo ontstaan er plooien en krijgt het spookje vorm.
In plaats van chocoladetopping kun je ook cocoladepasta gebruiken.
7. Het gezichtje maken
Zet het stokje stevig neer en teken met de donkerste versie van de chocostiften oogjes en een mondje op het spookje. Presenteer de cakepops in een glas met of zonder decoratiezand of prik de stokjes in een mooi verpakte doos met schuim.
8. De cakepops bewaren
Voor een zo mooi en lekker mogelijke traktatie kun je de cakepops het beste zo kort mogelijk voor gebruik maken. Lukt dit niet, bewaar dan de cakepops goed luchtdicht verpakt buiten de koelkast of in een glas ín de koelkast. Hoe lang je ze kunt bewaren en of dit wel of niet in de koelkast moet, hangt af van de vulling en decoratie die je gebruikt.
Veel plezier met je Halloween traktatie en geniet van het resultaat.