Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 280 instructies gemaakt

Halloween traktatie: griezelige appels en peren.

Halloween traktatie: griezelige appels en peren.
Omschrijving

Geef appels en peren een eng gezicht en tover ze om in Halloween griezels. Leuk voor je Halloween feest of als originele Halloween traktatie voor op school. Hoe je voor het Halloweenfeest deze eetbare griezels kunt maken en wat je ervoor nodig hebt, kun je lezen in de handleiding hieronder. Veel plezier met je eetbare Halloween griezels!

Handleiding
Benodigdheden
  • klein formaat harde appels (bijv. kinderappels)
  • stevige peren
  • gedroogde dadels
  • gedroogde cranberries
  • Dr. Oetker chocolade decoratie stift (verkrijgbaar bij o.a. AH)
  • schilmesje
  • houten cocktailprikkers
  • snoei- of keukenschaar

1. Mond uitsnijden

Was het fruit en snijd met een schilmesje voorzichtig een partje vruchtvlees uit het onderste deel van de appel of peer. Je hebt nu een soort van openstaande mond.

Mond uitsnijden

2. Tanden maken

Knip met een snoei- of keukenschaar houten cocktailprikkers in stukjes en steek deze stukjes als ongelijke tanden in de boven- en/of onderkant van de mondopening.

Tanden maken

3. Ogen maken voor perengriezel

Maak in de peer met het schilmesje een holletje op de plekken waar de ogen moeten komen. Druk in ieder holletje een cranberry en teken met een chocolade decoratie stift boven elk oog een wenkbrauw.

Ogen maken voor perengriezel

In plaats van cranberries kun je ook grote rozijnen of stukjes ander gedroogd fruit gebruiken.

4. Ogen maken voor appelgriezel

Snijd twee dunne plakjes dadel en druk in het midden van ieder plakje een gedroogde cranberry. Knip van een cocktailprikker aan de puntige kant een stukje af en steek hiermee het oog op de appel.

Ogen maken voor appelgriezel

5. Hoedje maken voor appelgriezel

Neem een bananenschil en snijd van de bovenkant een paar centimeter schil af. Snijd daarna de steel van de schil af (zie foto) en je hebt de basis van een hoedje. Maak hierin rondom inkepingen en zet daarna het hoedje op de appel. Zo nodig kun je het hoedje nog met een prikkertje vastzetten op de appel.

Hoedje maken voor appelgriezel

Natuurlijk kun je ook de onderkant van de bananenschil nemen en daarvan een hoedje maken. Deze heeft onderop alleen vaak een donkere plek, dat kan iets minder leuk zijn. Een hoedje van papier is misschien ook een leuk idee!

6. De griezels serveren

Bedek een platte schaal of bord met gekleurd papier of servetten en zet hierop de griezels. Bewaar de griezels tot gebruik in de koelkast.

Als je de griezels gaat eten, zorg er dan voor dat je eerst alle prikkers van de 'tanden' en 'ogen' netjes verwijderd. Zo voorkom je ongelukken bij het eten van de griezelmannetjes.

Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!