Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Ditty

Ditty
Heeft 324 instructies gemaakt

Hoe kun je cupcakes versieren met het Chanel logo?

Omschrijving

Cupcakes versieren is leuk om te doen en niet moeilijk. Voor het versieren van cupcakes kun je een decoratie van marsepein maken. Nadat je de bovenkant van de cupcakes hebt bekleed met een basislaag kun je de versiering hierop aanbrengen. Zoals bijvoorbeeld het Chanel logo voor chique Chanel-cupcakes. In de instructievideo kun je zien hoe je het logo moet maken, in de geschreven handleiding kun je het nalezen.
Bron: ellebelgium

Handleiding
Benodigdheden
  • marsepein in twee verschillende kleuren
  • (acryl) deegroller
  • ronde uitsteekvorm
  • vork of cocktailprikker
  • eventueel een uitsteekvorm letter 'O'
  • cupcakes
  • topping
  • mes of spatel
  • zilver- of goudkleurige pilletjes

1. De basislaag

Neem een stuk marsepein en kneed hiervan een soepele bal. Rol de bal uit met een roller tot een plak van 2 à 3 mm dik. Steek met een ronde uitsteker met gelijke doorsnee als de cupcake, een ronde plak marsepein uit.

Gebruik bij voorkeur een roller van acryl, daar blijft de marsepein niet aan plakken.

Bekijk ook even de video ‘Hoe kun je cupcakes versieren? De basis.’

2. Een ruitjes patroon aanbrengen (matelassé-effect)

Markeer met een vork, cocktailprikker of roller horizontale en vertikale lijnen op de ronde plak marsepein, zodat er een ruitjes patroon ontstaat (matelassé- effect).

3. De letters C maken

Neem een stuk marsepein van de andere kleur, kneed hiervan weer een bal en rol de bal uit tot een plak. Steek met een vormpje tweemaal de letter ‘O’ uit. Als je geen vormpje hebt draai dan van de marsepein een dun worstje, ongeveer 10 cm lang.

4. Het Chanel logo maken

Snijd de letter ‘O’ doormidden of halveer het worstje marsepein en buig er twee letters C van. Leg de letters C met de rondingen op en iets over elkaar en vorm zo het logo van Chanel.

Bekijk voor de juiste vorm van het logo de video.

5. De versiering aanbrengen

Spuit wat topping in het midden van de cupcakes en smeer dit met een mes of spatel uit over de bovenkant. Plak het ronde plakje marsepein op de cake en het logo in het midden hiervan. Druk in de hoeken van de nog zichtbare vierkantjes zilver- of goudkleurige pilletjes als extra versiering.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!