Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Ditty

Ditty
Heeft 406 instructies gemaakt

Hoe kun je zelf verse tomatensoep met mascarpone maken?

Hoe kun je zelf verse tomatensoep met mascarpone maken?
Omschrijving

Tomatensoep zelf gemaakt van verse tomaten is een soep waarvan het recept niet moeilijk is. De mascarpone maakt de soep net even iets anders en zorgt samen met een scheut olijfolie voor een heerlijke smaak. In deze geschreven kookinstructie kun je stapsgewijs lezen hoe je de soep moet maken.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden
  • voor 4 personen:
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 4 grote, rijpe tomaten
  • 25 g boter of margarine
  • basilicum, tijm en oregano vers of gedroogd
  • 1 blik gepelde tomaten in blokjes
  • 1/2 l groenten- of kruidenbouillon
  • mascarpone
  • olijfolie extra vierge
  • Overige benodigdheden:
  • Soeppan - Bol.com
  • Staafmixer - Coolblue

1. De ui en de knoflook snipperen

Pel de ui en snijd deze in kleine blokjes. Verwijder het velletje van de knoflook en snipper het teentje fijn of gebruik een knoflookpers.

2. De tomaten snijden

Was de tomaten en snijd ze in vieren. Snijd het harde stukje aan de bovenkant van de tomaat eruit.

3. De ui en de knoflook fruiten

Smelt de boter in een pan en bak hierin de ui en de knoflook licht aan (fruiten).

4. De overige ingrediënten toevoegen

Hak de basilicum en oregano fijn en doe deze kruiden samen met de tijm bij de ui en de knoflook in de pan. Voeg de stukken tomaat en de tomatenblokjes uit blik toe. Giet er tenslotte de bouillon bij, breng dit aan de kook en laat de soep ca. 25 minuten zachtjes doorkoken.
Je kunt ook gedroogde kruiden gebruiken, maar die zijn wel ongeveer drie keer zo sterk van smaak.

5. De soep pureren

Pak na de kooktijd de pan van het vuur en pureer de soep tot een mooi glad geheel.

6. De mascarpone op smaak brengen

Breng de mascarpone op smaak met peper en zout en wat verse, fijngesneden basilicum. Klop alles met een garde goed door elkaar.

7. De soep opdienen

Doe de soep in borden of kommen en schep in de soep een lepel mascarpone. Schenk er vervolgens een klein beetje olijfolie bij en garneer de soep met een paar blaadjes basilicum.
Serveer de soep met vers afgebakken broodjes uit de oven. Een lekkere combinatie.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!