Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 331 instructies gemaakt

Hoe kun je roerei met verse roomkaas, gebakken champignons en rucola salade maken?

Omschrijving

Dit recept voor roerei met verse roomkaas, is heerlijk als variant op het welbekende basisrecept. Het roerei wordt opgediend met gebakken champignons, paprika en rucola salade. Heb je zin in een stevige lunch of een uitgebreid ontbijt in het weekend? Dan is dit eiergerecht een aanrader. Roerei met salade, voor een lekkere lunch/brunch of zelfs als snelle en makkelijke hoofdmaaltijd. Aan jou de keuze.
Onder de video vind je de ingrediënten en de geschreven handleiding voor dit roerei recept.

Handleiding
Benodigdheden
  • 2 eieren
  • 1 rode paprika
  • 200 g champignons
  • 1 dl melk
  • 100 g verse roomkaas
  • zakje rucola
  • azijn
  • olijfolie
  • peper
  • zout
  • En verder:
  • 2 koekenpannen
  • mengkom
  • garde

1. De eieren breken

Doe de eieren in een schaal. Kluts de eieren los en voeg de melk toe. Breng het mengsel op smaak met peper en zout en roer het geheel met een garde even goed door elkaar.
Breek de eieren één voor één open in een apart schaaltje. Mocht een ei dan niet goed zijn, dan hoef je niet alle eieren weg te gooien.

2. De paprika snijden

Snijd de paprika doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd daarna de paprika in blokjes.
Wil je weten hoe je de paprika op een professionele manier in blokjes kunt snijden? In deze instructievideo leer je om groenten 'brunoise' te snijden.

3. De champignons bakken

Snijd de champignons in plakjes. Doe een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de champignons hierin mooi bruin. Voeg de paprika toe en roerbak deze even mee.

4. Het roerei maken

Smelt wat boter in een koekenpan. Giet het eimengsel erbij en blijf roeren tot het ei nog net niet helemaal gestold is, maar nog een klein beetje vochtig. Roer de roomkaas door het roerei.

5. De rucola salade bereiden

Maak een eenvoudige dressing van azijn, olijfolie, peper en zout. Doe de rucola in een schaal, giet de dressing erover en schep deze door de sla.

6. Het roerei opdienen

Serveer het roerei met de gebakken champignons, de salade en met het brood. Eet smakelijk! Het roerei opdienen
Ben je op zoek naar een basisrecept voor het bereiden van roerei? Bekijk dan deze instructie.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!