Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker nicole

nicole
Heeft 116 instructies gemaakt

Hoe kun je vooruit komen op skates? Les 1.

Omschrijving

Leren skaten? Hartstikke leuk maar waar start je nou eigenlijk? In deze instructievideo laat skate-instructeur Christiaan van den Berg de basis zien van het vooruit komen op skates en de verschillende manieren van remmen die er zijn. Deze video is afkomstig van het Youtube kanaal van Balanced Fit.
De eerste les van een reeks van zes dus bekijk vooral ook de andere video's om je techniek verder te verbeteren! Succes!

Handleiding
Als je veilig wilt skaten, draag dan de nodige bescherming! Als beginner kunt je makkelijk uit balans raken en een vreemde val is daardoor zo gemaakt.
Oefen met skaten op een rustige plek waar weinig auto's en ander verkeer in de buurt zijn. Wel zo makkelijk en veilig ook weer!

1. Aardappelzakhouding

De basis van skaten begint bij je houding, in dit geval een aardappelzakhouding. Dat wil zeggen: knieën naar voren drukken en je enkelhoek klein maken. Je hangt als het ware in je skates. Je rug maak je bol en je schouders laat je hangen.

2. De beweging

Op schoenen ben je gewend om gewoon lekker naar voren te wandelen. Op skates kan dit niet en moet je opzij afzetten. Je drukt je lichaam opzij weg door je skates tegen het asfalt af te zetten. De beweging

3. Het skaten zelf

Zet je skates in een V-stand, zodat je punten naar buiten wijzen. Beweeg jezelf nu voort door pasjes opzij te maken.

>> Hoe kun je remmen op inline skates?
>> Balans houden en omgaan met obstakels tijdens het skeeleren.
>> Ontspannen leren skaten en een goede afzet maken.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!