Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 695 instructies gemaakt

Wat is 'Internet op televisie' en DLNA en wat heb je hiervoor nodig?

Omschrijving

In deze instructievideo wordt alles verteld over 'Internet op TV' en de techniek DLNA. Deze functies stellen je in staat informatie van het internet over te brengen naar je televisie. Zo kun je gebruik maken van veel extra functies die het televisie kijken handiger en leuker maken!

Handleiding
Benodigdheden
  • Voor internet op tv:
  • Router modem of usb Dongel
  • televisie met de mogelijkheid voor 'internet op tv'
  • computer
  • Voor DLNA:
  • televisie uitgerust met DLNA
  • computer

1. Wat is internet op televisie?

Internet op tv is een functie die op veel nieuwe televisies zit. Met deze functie heb je bepaalde applicaties op je tv zitten die informatie van internet halen. Denk hierbij aan diensten zoals Youtube, Hyves, Nu.nl, Buienradar en Uitzending gemist . Het aanbod van diensten verschilt per merk televisie. Alle systemen van internet op tv zijn zo gebouwd dat je met de afstandsbediening gemakkelijk kunt navigeren door de informatie. Internet op tv wordt aangeboden door merken als Philips, Samsung, Sony en LG.
Het aanbod van internet op tv wordt steeds groter en steeds meer bedrijven zien het belang om hun website toegankelijk te maken voor internet op tv.

2. Wat heb je nodig voor 'Internet op televisie'?

Om verbinding te maken met internet moet je televisie via een kabel zijn verbonden met het Router modem. Je kunt ook een usb Dongel gebruiken om draadloos het signaal van de Router op te vangen. Op sommige tv's zit al een draadloze ontvangst ingebouwd.

3. Wat is DLNA

DLNA is een techniek die er voor zorgt dat je televisie en je computer met elkaar in verbinding staan. Door de verbinding ontstaat er een soort netwerk waardoor er eenvoudig verschillende digitale media kan worden uitgewisseld. Denk hierbij aan bijvoorbeeld het bekijken van foto's of het beluisteren van muziek. De media wordt gelezen vanaf de computer door middel van DLNA techniek. De tv moet dan wel zijn uitgerust met DLNA.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!