Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 692 instructies gemaakt

Hoe kan ik de title tag van mijn website, belangrijk voor een goede SEO, instellen in Joomla?

Omschrijving

Title tags zijn belangrijk voor zoekmachine optimalisatie (SEO) en dus het zichtbaar maken van je website binnen Google. In deze video wordt uitgelegd hoe je simpel de title-tag in Joomla kunt aanmaken. Veel succes!

Handleiding
Benodigdheden
  • eigen website in Joomla
  • internet

1. Relevante title-tag

Voor google is het heel belangrijk dat de title-tag van een artikel relevant is en dat je een duidelijke titel aan je pagina geeft. In joomla kan je dat heel gemakkelijk doen.

2. Artikel zichtbaar maken

Wanneer je een artikel geschreven hebt (via artikelbeheer) en je die zichtbaar wilt maken op het scherm, ga naar main menu en maak een link aan via artikel -> standaardartikelweergave (selecteer je artikel). Vergeet geen titel in te vullen. Sla het op.

3. Link

Je ziet nu op de site dat de link naar het artikel is aangemaakt. Wanneer je op de link klikt verschijnt het artikel en zie je linksboven de title-tag staan. Dat is hetzelfde wat je bij titel hebt ingevuld.

4. Lange link?

Je zou er voor kunnen kiezen de titel opnieuw in te voeren en deze heel erg lang te maken. Gevolg hiervan is alleen dat je ook een hele lange link krijgt op je website en dat wil je in principe niet.

5. Parameters

Ga naar parameters systeem in het standaardartikelmenu. Hier kan je een lange pagina-titel invoeren, zorg dat je bij 'toon pagina titel' op nee klikt. Klik op toepassen.

6. Aparte titel en title-tag

Wanneer je nu kijkt aan de voorkant van je site zie je een mooie korte titel als link, maar de lange titel als title-tag.

7. Vindbaarheid op google

Maak voor iedere pagina en link die je maakt een aparte title-tag aan, dan is je site zeker beter zichtbaar in google!
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!