Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 734 instructies gemaakt

Solliciteren? Hoe kun je via jobs op LinkedIn zoeken naar een baan?

Omschrijving

LinkedIn is een sociale netwerksite die zich richt op zakelijke contacten. Iedereen kan zich gratis aanmelden bij LinkedIn en een professioneel profiel aanmaken. Door dit profiel te linken aan andere profielen bouw je een virtueel netwerk op. Wist je dat je ook kunt solliciteren via LinkedIn? Het voordeel hiervan is dat je maar één keer een CV aan hoeft te maken. Hoe gebruik je de 'jobs tab' in Linkedin om banen te vinden? Welke zoektermen gebruik je en hoe kun je focussen? Deze video geeft uitleg!

Handleiding

1. Hoe gebruik je de zoekbalk?

Om op LinkedIn gericht te kunnen zoeken naar vacatures selecteer je met de pijl links in de zoekbalk 'jobs' en druk je rechts naast de zoekbalk op 'advanced'.

2. De vacature invoeren

In het nu verschenen scherm kun je de naam van de functie (Job tide) direkt invoeren of een sleutelwoord gebruiken. Vul de locatie en het land in en bepaal (via de pijl in het vak within) de gewenste afstand tussen je werk en je huis. Kijk vervolgens in de velden Functions, Experience en Industries wat voor jou van toepassing is.
Kijk ook wanneer de vacature is geplaatst.

3. De vacatures in beeld

Klik nadat je alles hebt ingevuld op 'search' en de voor jou geselecteerde vacatures verschijnen in beeld. Klik een vacature aan en kijk of het wat voor je is.

4. Direkt solliciteren

Als je op de knop 'Apply Now' klikt kun je direkt of rechtstreeks solliciteren.

5. Later solliciteren

Klik je op 'Save job' rechts in beeld dan kun je de vacature opslaan en verder zoeken. Als je alle resultaten hebt doorlopen, dan kun je via 'My Jobs' de opgeslagen banen weer in beeld brengen en solliciteren.
Je kunt verder zoeken door ook eens een andere naam aan de door jou gezochte functie te geven.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!