Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Ditty

Ditty
Heeft 411 instructies gemaakt

Solliciteren: Hoe kun in Twitter een professionele background (achtergrond) maken?

Omschrijving

Op zoek naar een (nieuwe) baan? (Toekomstige) werkgevers gaan het internet op om te zoeken naar jou online gegevens. Een professionele achtergrond bij je Twitter-account kan je helpen om een goede indruk te wekken. Zo maak jij meer kans op de leuke baan waarnaar jij op zoek bent! Deze video licht toe hoe je zo'n Twitter-background kunt maken. Je kunt de stappen teruglezen in de handleiding hieronder!

Handleiding

1. Wat is een Twitter-background?

Een Twitter-background is een achtergrond waar je meer informatie over jezelf kwijt kunt. Aan je reeds gemaakte bio in je persoonlijke profiel kun je hiermee veel extra info toevoegen.

2. Waarmee begin je om een Twitter-background te maken?

Ga naar TwitBacks.com en klik op Create a Twitter background for free. In beeld verschijnt step 1. Vul op deze site je Twitter gebruikersnaam (username) in, je e-mail adres en een nieuw wachtwoord (password) voor TwitBacks. Herhaal de vermelde code en klik op continue.

3. Hoe koppel je Linkedin aan je Twitter-achtergrond?

Op je scherm is in beeld verschenen o.a. de tekst Add Social Network and Other Links. Onder deze tekst staat als eerste vermeld Linkedin. Ga naar de Linkedin site en klik op View My Profile. Klik in het volgende scherm op Public Profile. Centreer de in beeld verschenen link om te kopiëren. Ga terug naar het Twitter scherm met Add Social Network en plak de link in het lege vak onder Linkedin. Klik op continue.

4. Hoe pas je automatisch de achtergrond aan?

In beeld verschijnen 2 keuze mogelijkheden, waaronder Automatically post your background to your Twitter account (je achtergrond automatisch laten aanpassen aan je Twitter profiel). Klik deze regel aan en vul vervolgens je gebruikersnaam en je Twitter wachtwoord in. Klik daarna op Post your background to your Twitter profile.

5. Hoe download je zelf je achtergrond?

Als in het scherm in rode letters Yikes! Twitter is too busy enz. verschijnt, is het automatisch aanpassen niet gelukt. Klik dan op de volgende regel: Click here to download your background. In beeld verschijnt de vraag Do you want to open or save.. Klik op Save en zoek een file waarin je je achtergrond wilt opslaan.

6. Hoe kan ik mijn achtergrond uploaden?

Ga terug naar je gewone Twitter account en klik op Settings rechtsboven in het scherm. Klik in het volgende scherm bovenin op Design. Je ziet nu de tekst Select a Theme verschijnen. Klik onderin dit scherm op Change background image. Zoek in het verschenen lege balkje met de tekst Browse de file met je background en klik op Save changes onderin het scherm.

7. Hoe ziet mijn achtergrond eruit?

Je achtergrond is nu helemaal aangepast. Aan de linkerkant vind je alle informatie over jezelf, met contactgegevens, je telefoonnummer en je Linkedin profiel. Je profiel is hiermee afgerond en professioneel genoeg om snel te kunnen worden gevonden door werkgevers, wervings- of selectiebureaus.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!