Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Ditty

Ditty
Heeft 385 instructies gemaakt

Hoe kun je supersnel en makkelijk je kleding, t-shirts of jasjes, (op)vouwen? Japanse stijl.

Omschrijving

Deze video laat zien hoe je in no time je T-shirt of jasje uit de was kunt vouwen voor in de kast.

Handleiding

1. Wat doe je met je rechterhand?

Leg het T-shirt of jasje op een vlakke ondergrond plat neer met de voorkant naar boven. Pak met je rechterhand op het midden van het T-shirt of jasje, een paar centimeter vanaf de zijnaad gerekend naar binnen, de stof van voor- en achterpand samen vast. Doe dit aan de kant die het verst van je af ligt.
Zorg dat alle knopen van je jasje dicht zijn.

2. Wat doe je met je linkerhand?

Trek met je linkerhand aan dezelfde kant een denkbeeldige, rechte lijn naar boven tot net naast de hals en pak een paar centimeter onder de schoudernaad, ook hier de stof van voor- en achterpand samen vast.

3. Het vouwen van de bovenkant

Vouw de bovenkant van het shirt of jasje met je linkerhand over je rechterhand recht naar beneden dubbel. Pak met je linkerhand aan de onderkant van het kledingstuk (een paar cm boven de onderrand) de stof van voor-en achterpand samen met de stof van de bovenkant die je al in je hand hebt, vast (zie filmpje). Je linkerarm kruist hierbij met je rechterarm.

4. Hoe nu verder?

Til het shirt met je linkerhand op, waarbij de rechterhand in het midden van het T-shirt blijft. Draai bij het optillen je armen zodanig dat ze niet meer kruisen en je linkerhand met de stof in een rechte lijn boven je rechterhand komt (zie filmpje).Trek je rechterhand uit het shirt.

5. De laatste handeling

Houd het shirt of jasje met je linkerhand nog even vast en schud het recht. Leg daarna het kledingstuk plat neer en vouw het dubbel op de manier zoals getoond in het filmpje.
Om de tekst goed te kunnen begrijpen, is het belangrijk ook de handelingen in het filmpje nauwlettend te volgen!
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!