Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 401 instructies gemaakt

Hoe koop ik de juiste EHBO-doos?

Hoe koop ik de juiste EHBO-doos?
Omschrijving

De consumentenbond beschrijft wat er minimaal aan materialen in een EHBO-doos moeent zitten en vergelijkt enkele bestaande EHBO-dozen met elkaar.
Bron: Consumentenbond

Handleiding

1. Onmisbaar

Een EHBO-doos is onmisbaar voor thuis, in de auto of op reis. Maar waar moet deze aan voldoen? De consumentenbond toetst meerdere dozen op hun inhoud middels de richtlijnen van Het Oranje Kruis.

2. Belangrijkste zaken

De belangrijskste zaken in een EHBO-doos zijn: pleisterstrips, zwachtels, een verbandschaar, een flesje desinfecteringsmiddel en steriele gaasjes.

3. Inhoudsopgave

Bij de meeste EHBO-dozen zit een inhoudsopgave aan de buitenkant, zo weet je precies wat je koopt.

4. Handig

Het is handig wanneer de steriele gaasjes apart verpakt zijn om verspilling te voorkomen.

5. Richtlijnen

Uit het onderzoek blijkt dat er maar één verbanddoos voldoet aan de richtlijnen van Het Oranje Kruis. Als de dozen niet voldoen aan de richtlijnen is dat omdat de instructie niet actueel is, omdat er materialen ontbreken of omdat er geen verbandschaar maar een gewone schaar in zit.

6. Houdbaarheidsdatum

Opvallend is dat de houdbaarheidsdatum op de doos vaak later ligt dan de houdbaarheidsdatum van de verpakkingen in de doos. Controleer dus zelf regelmatig of de materialen nog houdbaar zijn.

7. Bezuinigen

Verder is te zien dat er op sommige materialen is bezuinigd. De duurdere sets zijn meestal beter, maar dit gaat niet altijd op. Het maakt over het algemeen niet uit of je de spullen los koopt, of als doos.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!