Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 692 instructies gemaakt

Hoe maak je een blog aan met Wordpress? (uitgebreide instructie incl basisbegrippen)

Omschrijving

Steeds meer mensen maken gebruik van Wordpress. Waar in eerste instantie met name bloggers gebruik maakte van de software bouwen nu ook steeds meer particulieren en bedrijven hun website met Wordpress. In deze video een uitgebreide instructie over het aanmaken van een blog middels Wordpress, en een stap-voor-stap uitleg van alle basisbegrippen.

Handleiding

1. Account aanmaken op Wordpress

Start een willekeurige browser en ga naar www.wordpress.com. Op de homepage van Wordpress kan je de taal op Nederlands zetten. Klik op 'nu intekenen'. Kies een gebruikersnaam en een wachtwoord. Vergeet je emailadres niet in te vullen. Vergeet ook geen vinkje te zetten bij de kleine lettertjes en 'gimme a blog'. Klik op 'volgende' en als je op dat scherm niets meer wilt wijzigen, klik op Inschrijven. Ga nu naar je emailadres om je account te activeren door op de link in de mail te klikken. Het activeren van de account kan ongeveer een minuutje in beslag nemen. Je hebt nu een blog op Wordpress.com!

2. Inloggen op de site van Wordpress

Voor het inloggen van je account op Wordpress, voer je gebruikersnaam en wachtwoord linksboven op de homepage van Wordpress in. Klik op inloggen; je bent vervolgens ingelogd.

3. Thema veranderen op je weblog

Ga via je Dashboard naar 'my account' linksboven in de hoek van het scherm. Klik nu op 'my blogs'. Aan de linkerkant verschijnt nu een menu. Scroll naar beneden en klik op 'Weergave'. Je kan nu kiezen uit verschillende thema's. Je kan een voorbeeld opvragen en die eventueel direct activeren aan de rechterbovenkant. Wil je dit thema niet, klik dan op het kruisje in de linkerbovenhoek. Je kunt ook activeren vanuit het hoofdmenu.

4. Categorieën aanmaken voor het indelen van je berichten

Blijf in het menu van 'my blogs'. Klik nu op Berichten. Er verschijnt een venster, klik op 'categories'. In de balk 'categorienaam' kan je naar wens een naam invullen. Je kan in het grote tekstvak ook nog een beschrijving geven. Klik op categorie toevoegen. Je ziet nu rechts dat de categorie is toegevoegd en geen nieuwe berichten bevat.

5. Berichten toevoegen en bewerken

Ga terug naar menu 'Berichten'. Klik op 'nieuw bericht'. Je kan nu bovenin een onderwerp intypen. In het grote tekstvlak kan je een beschrijving toevoegen. Wanneer je klaar bent klik op de blauwe button 'publiceren' rechts op het scherm. Het bericht wordt nu toegevoegd aan je weblog. Dit kan enige tijd in beslag nemen. Om een bericht te bewerken, klik in het menu onder Berichten op Bewerken. Hier kan je zien welke berichten er al zijn aangemaakt en in welke categorie ze staan. Je kan ze bewerken door op de link 'bewerken' onder het specifieke bericht te klikken. Wanneer je je site wilt bekijken, klik dan op 'site bekijken' de link naast je blognaam linksbovenin het scherm.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!