Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 695 instructies gemaakt

Hoe voeg je een sjabloon toe aan een Wordpress-thema?

Omschrijving

Steeds meer mensen maken gebruik van Wordpress. Waar in eerste instantie met name bloggers gebruik maakte van de software bouwen nu ook steeds meer particulieren en bedrijven hun website met Wordpress. In deze video een instructie hoe je een eigen sjabloon (template) upload in je Wordpress-thema.

Handleiding
Benodigdheden
  • computer
  • Wordpress-software
  • Eigen Wordpress-pagina

1. Sjabloon kiezen

Als je een pagina maakt in Wordpress, kan je per pagina een specifiek sjabloon aangeven dat je wilt gebruiken voor die pagina. Het sjabloon kan je kiezen uit de lijst 'sjabloon' aan de rechterkant van je scherm.

2. Eigen sjabloon

Maar hoe krijg je nu je eigen sjabloon in die lijst? Ga naar de ftp, en naar de Wordpressmap. De sjablonen moeten worden geupload in de map van het thema dat je gebruikt. In dit voorbeeld wordt het standaard 'twentyten' thema gebruikt. Dat vind je in de mappen: wp-content, themes, twentyten. In deze map ga je de nieuwe sjabloonbestanden uploaden.

3. Salespage

In het voorbeeld worden de sjabloonbestanden 'salespage for Wordpress' gebruikt. Die map bevat een aantal bestanden; php, css en een map met style. In de map style zitten de afbeeldingen. Dat zijn de sjablonen.

4. Php en css

De php-bestanden bevatten de functies van Wordpress, dus in feite WAT Wordpress moet gaan doen. De css-bestanden geven Wordpress aan HOE hij het moet doen, de feitelijk opmaak dus.

5. Voorbeeld

Als voorbeeld selecteer je een red-2 php en een red-2 css bestand. Ook selecteer je de gehele style-map, voor de bijbehorende afbeeldingen. Om deze bestanden in de sjabloonlijst te krijgen upload je ze naar de twentyten-map.

6. Verversen

Ga nu terug naar de Wordpresspagina en ververs de pagina. Je zal nu zien dat in de sjabloonlijst de naam 'salespage lichtrood' erbij is gekomen. Dat is de sjabloonnaam van de red-2 bestanden.

7. Alle sjablonen

Wil je alles uit de salespage-map in je sjabloonlijst hebben, is het een kwestie van alles selecteren en op ulpoaden klikken. Kies dan voor 'alles overschrijven'. Wanneer je terug gaat naar je Wordpress-pagina en deze weer ververst zullen alle sjablonen uit de map zijn toegevoegd aan de lijst.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!