Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 692 instructies gemaakt

Hoe moet je een Wordpress-thema installeren?

Hoe moet je een Wordpress-thema installeren?
Omschrijving

Steeds meer mensen maken gebruik van Wordpress. Waar in eerste instantie met name bloggers gebruik maakte van de software bouwen nu ook steeds meer particulieren en bedrijven hun website met Wordpress. In deze geschreven instructie wordt uitgelegd hoe je een lay-out (thema) in Wordpress kunt kiezen.

Handleiding
Benodigdheden
  • computer
  • internet

1. Thema

Wanneer je een nieuw thema voor je Wordpress-site wilt kiezen, ga naar www.wordpressthemes.nl. Een lay-out heet in Wordpress \'theme\' ofwel thema.

2. Nederlands

Klik rechts op de homepage op de link \'download vertaalde themes\'. Zo kies je voor een thema dat al in het Nederlands is, en hoef je niets meer te vertalen.

3. Downloaden thema

Rechts zie je een aantal categorieën staan, in het voorbeeld wordt gekozen voor de categorie \'rood\'. Wanneer je hier een thema vindt dat je wilt downloaden; klik dan op het nederlandse vlaggetje onder het thema. Je krijgt en pop-upscherm; kies op opslaan. Het ZIP-bestand wordt nu opgelagen op een plek die je zelf aangeeft.

4. Installeren nieuw thema

Ga naar je Wordpress-dashboard en klik in het linkermenu op \'design\'. Klik dan op \'add new themes\'. Je krijgt nu het scherm \'Install themes\', klik nu gelijk onder die titel op uploaden. Zoek via bladeren het zojuist gedownloade ZIP-bestand. Klik op \'nu installeren\'.

5. Activeren

Je kan nu op \'vooraf bekijken\' drukken, om te zien of je het mooi vindt. Vind je het goed, klik op \'activeren\'. Ga je nu naar je Wordpress-site zul je zien dat de lay-out is aangepast aan je nieuw thema.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!