Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 693 instructies gemaakt

Hoe installeer je Wordpress middels automatische scripts?

Omschrijving

Steeds meer mensen maken gebruik van Wordpress. Waar in eerste instantie met name bloggers gebruik maakte van de software bouwen nu ook steeds meer particulieren en bedrijven hun website met Wordpress. In deze video een instructie over het installeren van Wordpress middels automatische scripts via hostmonster.

Handleiding
Benodigdheden
  • computer
  • internet
  • Wordpress-software

1. Via hostmonsteraccount

Om Wordpress te installeren log je in in je hostmonsteraccount. Klik op Wordpress, te vinden bij 'software en services'. Klik op de groene button 'install now'.
Een reden om te kiezen voor Wordpress om je site mee te maken is omdat het regelmatig geupdate wordt. Fouten worden snel verwijderd en opgelost. Ook heb je geen kennis van HTML of websites nodig. Oorspronkelijk is het een blogging-tool, maar het kan ook goed gebruikt worden voor websites.

2. Installeren

Selecteer onder 'where would you like Wordpress installed' je aangeschafte webdomein. Geef de site een naam onder 'Please give your site a name'. Vink de 'Legal Information' -vakjes aan en klik op Complete. Dan op Ýes, I'm sure. Nu installeert de software zich.

3. Access Information

Als het scherm 'Access Information' verschijnt is de installatie compleet. Je kan nu de website- en admin URL openen als je wilt. Verander het wachtwoord: open de link 'admin URL'. Je moet nu naam en wachtwoord invoeren wat op je vorige scherm stond.
Bewaar de admin-gegevens die op dit scherm staan goed (username en password)!

4. Dashboard

Je komt nu op het Dashboard van Wordpress. Neem even de tijd om alles te bekijken. Wordpress is ingericht via Posts en Pages. Je voegt een nieuwe post toe door in het rechterbovenmenu op 'post' te klikken. De bovenste balk is de titel. Je kan in visual en HTML posten. Schrijf je post en klik op de blauwe button 'publish'.

5. Simpel

Ga naar je homepage en druk op refresh: de nieuwe post zal er nu al staan. Wordpress is zo heel simpel, maar heeft ook heel veel mogelijkheden.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!